Mozaik

Karácsonyi mesevilágba csöppent az ország Zentéje

A kisfiú széleskörű társadalmi összefogással kapta meg októberben az életmentő gyógyszert.

Az elmúlt hónapokban az egész ország szorított Zentéért a SMA1 betegségben, gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő kisfiúért, akinek szülei társadalmi segítséggel gyűjtötték össze az Egyesült Államokban szabadalmaztatott, Európában még nem törzskönyvezett – 700 millió forintba kerülő – génterápiás gyógyszer beszerzéséhez, szállításához és előkészítéséhez szükséges összeget.

Ez a betegség a gerincvelő vázizmokat mozgató idegsejtjeinek funkciókiesése, amely az izommozgások gyengüléséhez, elvesztéséhez, majd kezelés nélkül a légzőizmok bénulása miatt halálhoz vezet.

Édesanyja Facebook oldalán rendszeresen ír Zente mindennapjairól, és így tett az adventi készülődés első napjaiban, december 5-én is.

Ma kimozdultunk végre! Nem is akárhová. Egy karácsonyi mesevilágba. Kicsit szomorú voltam, hogy a karantén miatt idén nem lesznek Zentéről szép karácsonyi fényképek, de Anikó megajándékozott minket. Nem is akárhogyan! Mindent tökéletesen, maximális figyelemmel lefertőtlenített, ő pedig végig maszkban dolgozott! Ráadásul hangszerből és zenéből sem volt hiány

– írta a kisfiú édesanyja.

A karácsonyi mesevilágról stílszerűen mesés videót is közzétett Zente anyukája.

Kiemelt kép: Facebook/Zente SMA1 Baby

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik