Mozaik

Mikuláscsokikkal lepték meg a kis betegeket a mosolydoktorok

A Szegedi Gyermekklinikán léptek karitatív akcióba.

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány Mosolydoktor Szolgálata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát. December 6-án Mikulás alkalmából látogattak el a Szegedi Gyermekklinika osztályaira, hogy azoknak a gyerekeknek vigyenek ajándékot, akiknek a kórtermekben kell tölteniük a Mikulás napot.

Valódi és csodaszép történet a Mikulásról
Életét mindvégig az emberiségnek és a gyerekeknek szentelte. 

Az alapítvány több éve szervezi a Mikulás csokiosztó akcióját, amelynek keretében ezúttal 200 darab finomságot osztottak szét a klinikán. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát.

A Mosolykommandó Alapítvány önkéntesei, Szemenyei Dorka, és Csatai Gergő Guinness rekorder lufizsonglőr, már évek óta járják a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé.

A mikuláscsokik mellé rögtönzött lufihajtogatással, és bűvésztrükkökkel is készültek a piros orrban érkező Mikulások, akiket több kórteremből el sem akartak engedni a kacagó kisbetegek.

Ebben a házban lakik a Mikulás
Három háló- és két fürdőszoba, pazar konyha és filmekbe illő nappali a Télapó otthonában.

Az alapítvány ezúton is köszöni a támogatóiknak az egész évben nyújtott segítséget. Jövőre 1%-ot is tudnak már fogadni, és szívesen fogadják az adózók ilyen formában nyújtott támogatását is.

Kiemelt kép: Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik