Mozaik

Mikulás-lázban ég a lillafüredi kisvasút

Felejthetetlen élményt kínál a gyerekeknek az ünnepváró program.

A “Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt.-vel együttműködésben 2018-ben 16. alkalommal indította útjára a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot, amely nem hétköznapi utazást jelent a fűtött vagonokban a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁEV) kívül-belül feldíszített és fűtött, este kivilágított vonatain minden kocsiban krampuszok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi kalandokra. Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával interaktív szabadtéri mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A program 2-10 éves gyermekek számára nyújt játszva tanulással felejthetetlen élményt. A Mikulásvonat december 16-ig közlekedik, a vonatok minden nap: 9:00; 11:35; 14:10 és 16:45-kor indulnak a Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon oda és vissza is.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik