Mozaik

Repülőgépek rajzolták az égre Magyarország legnagyobb karácsonyfáját

A karácsonyfa törzse Pécsnél, míg a csúcsa Siófok magasságában látható.

A Magnus Aircraft magyar, kétszemélyes, oktató és sportrepülőgépeket fejlesztő, gyártó és forgalmazó vállalat Magyarország legnagyobb karácsonyfáját rajzolja Magyarország egére és a virtuális radarok képernyőjére 2019. december 18-án, szerdán, írta az Airportal.

Vári Gyula főpilóta, Horváth Hanna, Faragó Pista és Fábián Gábor berepülőpilóták két Magnus Fusion 212 repülőgéppel kötelékben repülték le a speciális útvonalat, amelynek köszönhetően egy karácsonyfa forma volt látható a repülőgépeket nyilvánosan élőben követő applikációban, a Flightradar24.com oldalon.

A karácsonyfa törzse Pécsnél, míg a csúcsa Siófok magasságában látható, a teljes útvonal 358 km volt, több mint 20 fordulóval, és közel 2 órát vett igénybe.

A vállalat belső szabályzata szerint a berepülő pilótáknak kötelező “útvonal-repülést” is gyakorolniuk, így ez a speciális alkalom is egyike volt az ilyen készségmegőrző gyakorlatoknak.

Ezzel az akcióval a Magnus Aircraft Zrt Magyarország lakosságának szeretne Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik