Mozaik

Amerikából a Fertő-tóhoz költözik a természetfilmes Oscar-gála

Boldogasszony és Pomogy a fesztivál házigazdája. 28 év után most először új a helyszín.

Közel három évtized után elhagyja az Egyesült Államokat a természetfilmes Oscar-díjak átadási ceremóniája és a magyar határ mellé, Burgenlandba költözik. A magyarul Őrvidéknek nevezett, egykor hazánkhoz tartozó területen, a Fertő-tóhoz kapcsolódó fekvő Seewinkel Nemzeti Parkban lesz az esemény 2020. szeptember 28. és október 2. között.

Megmutatja téli báját a jegesedő Fertő-tó
A világörökséghez tartozó terület minden évszakban kínál látnivalót.

A Jackson Wild Summit filmfesztivál így ötnapos lesz, minderről többek között a bama.hu számolt be itthon. Frauenkirchenben és Pamhagenben, vagyis Boldogasszonyban és Pomogyon lesz elsősorban az esemény, workshopokkal összekötve.

A természetfilmek Oscar-díját 30 kategóriában adják át.

Körülbelül 30 országból 500 fölötti résztvevőt várnak, ismert nemzetközi szakembereket a tudomány, kutatás, környezetvédelem, gazdaság, sajtó és természetfilmek területéről.

700 kilométert repült egy nap alatt Zsuzsanna, a jeladós bíbic
A madár villámgyorsan halad a melegebb égtáj felé.

Az amerikai Wyoming államban lévő Jackson Hole-ban több mint negyedszázada alapított és eredetileg kétévente megrendezett filmfesztivál szervezői úgy döntöttek, a környezetvédelem fontossága miatt a továbbiakban évente tartják meg a fesztivált. Ezért egy második, európai helyszínt is választottak. 2020 után alighanem 2022-ben is a Fertő-tónál rendezhetik meg az eseményt.

60 éves az igazi Ben-Hur, az Oscar-díjak rekordere
Rózsa Miklós felemelő zenéjéhez rendezői bravúrok sorozata társul.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik