Mozaik

Ahogy eltűntek az emberek, állatok foglalták el a világ városait

Ahogy eltűntek az emberek, állatok foglalták el a világ városait

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalmakból és korlátozásokból a világ számos pontján az állatok profitálnak a legtöbbet. Ahogy a városok sorra ürülnek ki, úgy jelennek meg egyre több utcán a vadak Párizstól a törökországi Adanán át egészen az indiai Dzsaipurig.

Az alábbi fotók is azt bizonyítják, hogy az állatok gyorsan és szemfülesen alkalmazkodtak a kialakult helyzethez.

1

A wales Llandudno városában március 31-én némileg váratlanul jelentek meg az utcákon hegyi kecskék, melyek normális esetben a Great Orme mészkőhegységen töltik a napjaikat.

Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

2

Egy szikaszarvas sétálgatott teljes nyugalommal egy hónappal ezelőtt a japán Nara településén egy ajándékbolt mellett. Ezek a szarvasok az év minden napján az emberek között mászkálnak, ugyanakkor most, hogy egyre kevesebben merészkednek ki otthonaikból, csoportosan jelentek meg mindenütt élelem után kutatva.

Fotó: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

3

Majmok falatoznak gyümölcsöket a bezárt üzletek előtt az indiai Dzsaipurban a kijárási tilalom elrendelését követő tizenkilencedik napon.

Fotó: Himanshu Vyas/Hindustan Times via Getty Images

4

Egy pár kacsa sétál át a zebrák között Párizs korábban egyik legforgalmasabb utcáján március 30-án. Az emberek úgy meglepődtek a látványon, hogy mindenki fotózni kezdte a ritka vendégeket.

Fotó: Mehdi Taamallah/NurPhoto via Getty Images

5

Vadlovak foglalták el múlt hétvégén a törökországi Izmir városának parkjait és utcáit, amikor a lakosoknak csak létszükség esetén volt szabad elhagynia az otthonaikat.

Fotó: Orhan Fatih Dogan/Anadolu Agency via Getty Images

6

Egy vadon élő róka tévedt be London belvárosába március 28-án, és láthatóan nem zavarta senki.

Fotó: Ollie Millington/Getty Images

7

Egy bébinyúl halad át az úttesten anyjához az új-zélandi Christchurch városában április elsején, négy héttel azután, hogy Új-Zélandon elrendelték a kijárási korlátozásokat.

Fotó: Sanka Vidanagama/NurPhoto via Getty Images

8

Egy körülbelül egyéves puma merészkedett be a chilei Santiago városába, feltehetően élelem után kutatva, miután már nem kellett túlságosan tartania az emberektől, mivel ők otthon maradtak.

Fotó: Andres PINA / ATON CHILE / AFP

9

Sakálok bukkantak fel az izraeli Tel-Aviv egyik parkjában, miután az teljesen kiürült.

Fotó: Nir Keidar/Anadolu Agency via Getty Images

Kiemelt képünkön kacsák sétálnak a törökországi Adana tengerpartján március 31-én. Fotó: Eren Bozkurt/Anadolu Agency via Getty Images

Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna
Minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik