Mozaik

Túl ötmillió kazánon – ezért érdemes Immergas készülékre váltani (x)

Jelenleg még többszázezer régi, elavult gázfűtés üzemel hazánkban, és ezen kívül még rengeteg olyan fűtési megoldást használnak a háztartások, amely kiváltható lenne jóval biztonságosabb, takarékosabb, hatékonyabb és korszerűbb rendszerre. Olyanokra, mint például azok a kondenzációs kazánok, amelyekkel az egyik legjelentősebb európai fűtéstechnikai gyártó, az olaszországi alapítású Immergas is jelen van a hazai piacon.

Takarékossági, környezetvédelmi és biztonsági szempontok egyaránt indokolják, hogy lecseréljük régi, elavult fűtőberendezéseinket. Egy új kazán vásárlásakor például biztosak lehetünk abban, hogy a fenti igényeknek megfelelő készülékhez jutunk, hiszen európai uniós rendelet (813/2013/EU) írja elő, hogy lakossági felhasználásra 2015 szeptember 26-tól már csak olyan fűtő- vagy kombi gázkészülék vehető használatba, amelynek a szezonális (éves) hatásfoka legalább 86%-os.

Miért érdemes áttérni az Immergas kondenzációs kazánjaira?

Természetesen az Immergas készülékei is megfelelnek ennek az uniós követelményeknek, ha tehát új kazánt vásárolunk, biztosak lehetünk abban, hogy mind életvédelmi mind a környezetvédelmi szempontból egy magas színvonalú, modern berendezés látja majd el hővel az otthonunkat. A gyártó közel hat évtizednyi tapasztalata és több mint 5 millió eladott készüléke is azt jelzi, hogy egy új Immergas kazán hűséges és megbízható társ lesz a mindennapokban, legyen szó akár fűtésről, akár meleg víz előállításról.

Környezetkímélőbb megoldás

Mivel a környezetvédelmi szempont ma már egyre inkább előtérbe kerül egy-egy termék megvásárlásakor, ezért fontos kihangsúlyozni, hogy szemben a régi típusokkal, az Immergas modern kondenzációs kazánjai jóval alacsonyabb hőmérsékletű  égésterméket bocsátanak ki és az égés során keletkező különféle károsanyagokból sem juttatnak a környezetbe olyan mértékben, mint a korábbi kazánok generációi. A a kondenzációs technológiának köszönhető továbbá az is, hogy az ilyen berendezések az égéstermék hőtartalmának nagyrészét is a fűtésre tudják fordítani, és ezért elérhetik az akár 92-94 százalékos szezonális (éves) hatásfokot is – így takarékosabban és hatékonyabban fűtenek.

Fotó: Immergas

5 év garancia

A vásárláskor azt is fontolóra kell vennünk, hogy a kazán, amely az otthonunk melegét biztosítja, a lehető leghosszabb ideig működjön zavartalanul. Egyszóval tartós és megbízható készülékre van szükségünk. Azt, hogy meddig szolgál majd minket egy ilyen kazán, leginkább abból sejthetjük, hogy maga a gyártó mennyire bízik a konstrukciójában, és mekkora időtartamra vállal jótállást a készülékeire.

Az Immergas esetében meggyőző ez a szám, hiszen 5 éves teljes körű jótállást biztosít minden kazán mellé – természetesen azzal a feltétellel, hogy a rendszeres, jogszabályok által is előírt karbantartást elvégeztetjük a márkaszervizükkel. Az Immergas készülékek esetében a gyártó által meghatározott karbantartási periódus 1 év – vagyis az üzembe helyezés után 12 havonta ezt a munkálatot el kell végeztetnünk, hogy a jótállást megőrizzük.

Ám nem csak a jótállás és a törvényi szabályozás miatt fontos, hogy ezt megtegyük, hanem a saját biztonságunk érdekünkben is, hiszen a hosszú hónapokig tartó nyári leállás után a kazánok teljes értékű működését és a folyamatosan magas hatásfokát csak az garantálhatja, ha a fűtési szezon kezdete előtt szakemberrel átnézetjük é a karbantartás során kitisztíttatjuk azokat, és valamint, ha szükséges, cseréltetjük az elhasználódott alkatrészeket.

Kiemelt kép: Immergas

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik