Mozaik

Megtelt Kékestető, lezárták a bekötő utat

Kékestető már megtelt és ismét lassú a forgalom Mátraházán, olvasható az ország csúcsa Facebook-oldalán.

Mint írják, szombaton a Kékesre csak annyi autót engedtek fel, amennyi a fenti parkolóban elfér, utána lezárták a bekötő utat.

A Magyar Közút webkameráin jól látszik, hogy milyen nagy a forgalom a 24-es úton. Aki most indul, mindenképpen számítson arra, hogy Mátraházán nehezen fog parkolót találni. A tömegközlekedés lehet a jó megoldás, a buszok menetrend szerint járnak

– fogalmaztak.

Egy későbbi posztban azt írták, több helyen is van szánkózási lehetőség és ezt ki is használják a turisták, tényleg rengetegen vannak.

Gyöngyös önkormányzata pénteken számolt be róla honlapján, hogy közös egyeztetést tartott a Gyöngyösi Városrendészet, a rendőrség, a mátrafüredi polgárőrség és a Kékestető Nonprofit Kft. képviselői annak érdekében, hogy kezeljék az elmúlt időszakban a Kékestetőn és a 24-es főúton megjelent jelentős autóforgalmat.

Mint a közleményben fogalmaztak, próbajelleggel a városrendészet munkatársai polgárőrökkel közösen személyes jelenléttel igyekeznek koordinálni a hegyre gépjárművel tartókat, illetve folyamatos összeköttetésben lesznek a Kékestetőn működő parkoló őreivel. Így elejét lehet venni annak, hogy a csúcsra vezető út beduguljon, illetve hatékonyabban meg lehet fékezni a szabálytalanul megállókat. Ez több szempontból rendkívül fontos. Hiszen az elmúlt időszakban is több óra volt a várakozási idő, illetve baleset esetén a mentőautó sem tud feljutni, a feltorlódott autók miatt.

A rendőrség a következő időszakban folyamatosan ellenőrzéseket hajt végre a 24-es főúton, valamint Kékestetőn, a szabálytalanul parkolókat pedig szankcionálni fogja

– közölték.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik