Mozaik

Ma kinyit a KULTIK összes kőmozija az országban

Tom és Jerry/Warner brothers
Tom és Jerry/Warner brothers
A hálózat jelenleg 11 premiermozit üzemeltet Budapesten és több vidéki nagyvárosban.

Több mint fél évig csak az üres nézőtérnek vetített filmeket a KULTIK mozihálózat is, hiszen bár zárva kellett tartaniuk, ezeknek az érzékeny gépeknek szükségük van a folyamatos üzemidőre. Most viszont újra élettel telnek meg a mozik, hiszen május 6-án újra megnyitja kapuit a KULTIK összes kőmozija.

Kapcsolódó
Mennyire ismered a magyar filmeket? Teszteld tudásod!
Tudod hol játszódnak a klasszikus magyar filmek? Most kipróbálhatod magad!

A jó hír az, hogy sok-sok filmmel készülnek nemcsak májusra, hanem a nyári időszakra is. A premierfilmek mellett pedig a már korábban bemutatott, a járvány alatt külföldön megjelent, produkciók is terítékre kerülnek. Olyan filmek, mint a Godzilla vs Kong, a Mortal Kombat, Tom és Jerry, de érkeznek az Oscar-díjas filmek is, mint a Lelki ismeretek, A nomádok földje és az Ígéretes fiatal nő is.

Mozizni, csakúgy mint minden hazai moziban, csak védettségi igazolvánnyal lehet a KULTIK mozikban is, illetve a 18 éven aluliaknak, csak személyazonosító okmányra, és egy felnőtt védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel lehetséges.

Aminek viszont örülhetünk, hogy a vetítőteremben már minden olyan lesz, mint a pandémiát megelőző időkben. Nem lesz szükség sem maszkhasználatra, sem pedig az ülésrendben korlátozásra, de a KULTIK fenntartja a lehetőséget minden nézőnek, hogy ha más helyen komfortosabbnak érzi magát, akkor másik helyet válasszon.

A visszajelzések alapján úgy érzik az embereknek nagyon hiányzott a mozi, és alig várják, hogy újra nagyvásznon nevezhessenek valódi mozis környezetben filmeket. Hogy hányan érkeznek majd az első hetekben, azt nem lehet megjósolni, de a KULTIK mozikhoz és annak hangulatához a nézők kötődnek, így bíznak benne, hogy most, amikor a moziknak szükségük van a támogatásra, sokan váltanak majd jegyet a vetítésekre

– mondta Szabó Krisztián a KULTIK Mozihálózat vezetője.

A KULTIK mozihálózat jelenleg 11 premiermozit üzemeltet Budapesten és több vidéki nagyvárosban, így többek között Pécsen, Sopronban, Kaposváron, Dunaújvárosban, Hódmezővásárhelyen.

Hálózatukban a hagyományos filmszínházak mellett szerepet kapnak nyári idény jellegű szabadtéri mozik is.

Minden KULTIK mozi a legmodernebb vetéstechnikát alkalmazva, kiváló mozis körülmények között, jól felszerelt mozisbüfével, igazi mozis élményt nyújt.

(OTS Üzleti Sajtószolgálat)

Kapcsolódó
Visszatér a mozikba Kukorica Jancsi és lelkének Iluskája
A zenés rajzfilm eredetije 1973-ban, Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készült el.
Olvasói sztorik