Mozaik

Nem kapott engedélyt a további működésre, bezár a Szadai Szafari Park

mti/bruzák noémi
mti/bruzák noémi
Az üzemeltető nem adja fel: befogadó települést keresnek a park túlélésére.

A Szadai Szafari Park – mely 2020. májusában nyílt meg – 2021-ben nem nyithatja ki kapuit. Szada nagyközség polgármestere és képviselő-testülete elutasította az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet, így a továbbiakban ellehetetlenül a szafaripark üzemeltetése, és ezáltal közel 100 állat sorsa vált bizonytalanná, olvasható a park Facebook oldalán.

Kapcsolódó
Ma megnyit Magyarország első szafari parkja
Közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.

A tervekkel és a korábbi egyeztetésekkel összhangban 2021-re a Szadai Safari bővítése volt a cél, hogy az állatok még nagyobb területen élhessenek, illetve a szadai önkormányzat kérésének eleget téve távolabb került a park a lakóövezettől

– írták a közösségi oldalon.

A tél folyamán energiát és pénzt nem spórolva mindent kialakítottak Szadán, hogy az állatkerti minősítést megszerezzék. Ez a terv a mostani döntés nyomán meghiúsult, de az üzemeltető Richter család nem adja fel az álmát: a szafari park állatait befogadó települések jelentkezését várják.

A cirkuszos Richter-família által létrehozott park sikeresen indult, de néhány hónap múlva botrányok árnyékolták be működésüket.

Rejtélyes körülmények között egy éjszaka két elefánt is elpusztult, az állatokat engedély nélkül temették el őket, és az agyarukat is levágták.

Kapcsolódó
Elefántok fürödtek a Balatonnál
A júliusi elefántfürdetésnek hagyománya van Balatonlellén, ahol idén is a Napfény Strandon került sor az eseményre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik