Virágzó vidékünk

Ma megnyit Magyarország első szafari parkja

A kijárási korlátozás Pest megyére is vonatkozó megszűnését követően Ifj. Richter József igazgató ötlete nyomán május 20-án délben megnyit hazánk első és egyetlen autós szafari parkja Szadán, olvasható a Magyar Nemzeti Cirkusz honlapján.

Vadállatok nyomában az afrikai szavannában
Aki ezt az élményt átéli, bizonyára sosem felejti el.

Magyarország két legnagyobb utazó cirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre, írják.

A park területére kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatunk be, ahol közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.

Magyar Nemzeti Cirkusz

Természetesen járványügyi szempontból is minden előírásnak megfelelően nyitja meg kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz Szafari Parkja.

Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki 100 százalékos biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, melyek maximum 1 órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig kizárólag azokat a vendégeket tudjuk fogadni turnusainkon, akik előzetesen regisztráltak online. Bizonyára sokan nem fognak beférni az elején, de minden kedves érdeklődő türelmét kérjük

– foglalta össze Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

Bár a nyitást korábbra tervezték, pont azért halasztottak, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a figyelmüket. Mivel hazánkban eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, rendkívül komplex feladat volt feltérképezni a lehetőségeket.

Elefántok fürödtek a Balatonnál
A júliusi elefántfürdetésnek hagyománya van Balatonlellén, ahol idén is a Napfény Strandon került sor az eseményre.

A cirkuszigazgató megköszönte Szada nagyközség polgármesterének a park megnyitását támogató határozatát. A társulat vezetője azt is elárulta, hogy munkájuk gyümölcse egy páratlanul izgalmas útvonal lett, mely során egészen közel kerülhetünk egzotikus állataikhoz.

Kiruccanásunkkal egyúttal segítséget is nyújthatunk a bevétel nélkül maradt társulat részére.

Régi álmom valósul meg a szafari parkkal, ami egyúttal mentőöv is számunkra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat közel 100 állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek

– magyarázta.

Ha nevetni szeretnél, itt egy válogatás az év legviccesebb természetfotóiból
A koronavírus-járvány idején talán arra van a legnagyobb szükségünk, hogy felhőtlenül nevessük.

Kiemelt kép: Magyar Nemzeti Cirkusz

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik