Mozaik

12 éves kisfiú mentette meg a fészekből kiesett gólyafiókát

facebook/mályi madármentő állomás
facebook/mályi madármentő állomás
Emberségből jelest kapott a hős Patrik.

A történet az emberségről, az alázatról és egy Mezőnagymihályon élő 12 éves fiúról szól, aki megmentette egy gólyafióka életét.

A helyi általános iskola hatodik osztályába járó Patrik még június első napjaiban ballagott hazafelé az iskolából, amikor a falu gólyafészke alatt egy nyöszörgő gólyafiókát pillantott meg. Édesanyját hívta, aki megnyugtatta a fiúcskát: ne izguljon, értesíti azonnal a mályi madármentőket – akik természetesen azonnal a helyszínre siettek.

Ha Patrik nem veszi észre a fiókát akkor már nem élne. Szeretnénk neki ismételten köszönetet mondani, egy hős vagy Patrik. Emberségből jeles

– írták Facebook bejegyzésükben a madármentők, akik a kisfiúról nevezték el a madárkát.

Facebook/mályi madármentők A 12 éves Patrik mentette meg a kis gólya életét.

A kis gólya nagyon rossz állapotban volt, több helyen is megsérült és kihűlt. A fióka azóta jól van és hatalmas az étvágya, egész nap a kis helyén pihen, óránkét itatják és sokat eszik.

A Mályi Madármentő Állomás Patrik gólya “nevében” szívhez szóló gondolatokat posztolt a lehetséges történetről és a kisfiúról a közösségi oldalán.

Köszönöm, élek. Kicsi vagyok, de annál nagyobb bennem az élni akarás. Én lehettem a legkisebb a fészekben és talán én keltem ki utoljára. Kisebb voltam mint a tesóim, de erről én nem tehetek. Míg a többiek erősek voltak és nagyobbak, én esetlenül néztem, ahogy behabzsolják az ételt. Anyukám hozott egy nehéz döntést…. egy döntést, ami miatt most itt vagyok. Tudjátok megküzdöttem azért, hogy most így lássatok. A sebeim már gyógyulnak, a fájdalom is csillapodik és remélem, hogy túl vagyok a nehezén. Most itt gondoskodnak rólam és vigyáznak rám. Köszönöm Patrik, hogy megmentetted az életem.

Mi pedig teljes gyógyulást és felépülést kívánunk! Szárnyalj sokat, szárnyalj ősszel messzire, kismadár!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik