Madárbaráttá alakították a Debreceni Egyetem Szolnoki Campusát

Öt hektáron negyven madárodút, tíz denevérházat, madáritatókat és két méhlegelőt helyeztek ki.

Az MTI beszámolója szerint, a Debreceni Egyetem Szolnok Campus a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.-vel és a Szolnoki Tankerületi Központtal közösen csatlakozott a Madárfigyelő Szolnok és a Babafa kezdeményezéséhez, ezzel támogatják a campus területéhez hasonló élőhelyek madár– és denevérbaráttá alakítását.

Az akció célja, hogy a Tiszaliget gazdag élővilága tovább gyarapodjon, a hallgatók és az oktatók pedig a legideálisabb környezetben tanulhassanak, dolgozhassanak. Nem csak a campuson kívül, hanem a nemrég felújított belső udvaron is helyeznek majd ki madárodúkat

– mondta el Szabó Attila Péter, a Debreceni Egyetem Szolnok Campus igazgatóját.

A panelházak felújítása némileg csökkentette a denevérek élőhelyét, a denevérházak kirakásával csatlakoztak a szolnoki “denevér bérlakás programhoz”

– írták közleményükben.

A Tisza-parti városban nagy figyelmet fordítanak a mindennapos oktatásban a természet-és környezetvédelemre. Ezt mutatja az is, hogy a helyi általános iskolák több mint fele az ökoiskola címet viseli.

A madárodúk és denevérházak kihelyezésével a DE Szolnok Campust a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madárbarát munkahellyé nyilvánította, a természet megóvása érdekében tett törekvéseket pedig a Babafa civil szerveződés oklevéllel ismerte el.

Kapcsolódó
Tűzifából készített madárodúkat egy nyugdíjas erdész Szegeden
A szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium tanulói segítenek az odúk kihelyezésében.