Mozaik

Cukorsokkot kaptak a veresegyházi medvék, leállították őket a mézről

MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Veresegyházon működik Magyarország és Közép-Európa egyetlen medveotthona, ahol mára már többféle állatot is lehet látni. A húsz éve létrehozott intézmény akkor nemes célt vállalt: a világban található, mentett állatok egy részének igyekszik végső otthont nyújtani.

A Szeretlek Magyarország most a medveotthon hírlevére hivatkozva arról ír, hogy a medvék érdekében megszűnik a mézzel etetés lehetősége.

Az újranyitást követően több látogatói jelzés és a szakemberekkel történő egyeztetés után megszüntettük a medvék mézzel történő etetését. Sajnos a járvány előtt a medvék a látogatóktól nagy mennyiségben fogyasztották a mézeket, amitől több medvénél úgynevezett cukorsokk alakult ki

– közölték.

Hozzátették, ez a több hónapos látogatói stoppal minden medvénél normalizálodott és közös döntést követően a mézről az egészségesebb gyümölcsökre szeretnék átszoktatni a macikat.

Ez eddig be is vált, jelenleg a pénztárnál vagy a MaciZoo házban lehet 300-500-600 Ft/db áron zöldség-gyümölcs poharakat vásárolni az etetéshez.

Kapcsolódó
Hivatalosan cáfolják, hogy medve kóborol a Balatonnál
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park közölte, semmi jel nem mutat a nagyvadak jelenlétére a térségben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik