90 éve született Latinovits Zoltán, az Isten hozta, őrnagy úr című filmben ma újra láthatjuk

Örkény István Tóték című kisregénye alapján készült, Isten hozta, őrnagy úr! című filmet ma, a Duna tévén nézhetjük.
Kapcsolódó cikkek

Egyik leghíresebb filmjével idézi meg Latinovits Zoltán halhatatlan emlékét a Duna Televízió. Születésének 90. évfordulóján, szeptember 8-án az Örkény István Tóték című kisregénye alapján készült, Isten hozta, őrnagy úr! című filmet tekinthetik meg a csatorna nézői.

Idén 45 éve, hogy már nincs közöttünk, és 90 éve, hogy megszületett. Latinovits Zoltán emléke mégis élénken él a színházlátogatók és a filmnézők emlékezetében egyaránt. Született őstehetség volt, akit méltán emlegetett „Színészkirály”-ként a szakma és a közönség.

Néhány érdekesség a színművészről

Töltsük meg a házat szeretettel. Rakjuk újra a kályhát, újra a tüzet. Éljük egymásnak a napokat. Költözzön vissza az ölelés, valamely késői józanabb, de maradóbb szerelem. Költözzünk vissza egymásba.

A színművész előtt születésének 90. évfordulóján az 1969-ben bemutatott, Isten hozta, őrnagy úr! című filmjével tiszteleg a közmédia, amelyben Latinovits a címszerepben tűnik fel. Fábri Zoltán klasszikusát szeptember 8-án, szerdán 20:40-től tűzi műsorára a Duna Televízió.

Kapcsolódó
Látványos film készült a hortobágyi pusztáról
Az alkotásban szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és a tájképi, kultúrtörténeti és néprajzi értékek.