Virágzó vidékünk

Lenyűgözően szép természetfilm készült Európa Amazonasáról

A majdnem egymillió hektárnyi  természetvédelmi terület értékes területet kapcsol össze Európa egyik legfontosabb folyómenti ökofolyosójává.

Az élet folyói címmel elkészült a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum – az Európa Amazonasának nevezett – életét bemutató, mely nemzetközi összefogással valósult meg, tájékoztatott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.

A coopMDDpályázat keretében 5 ország 8 helyszínén jött létre a vízpartokhoz kötődő “erdei iskola” hálózat “River’scool” néven. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság rövidfilmje ezt a hálózatot népszerűsíti.

Európa Amazonasa

A Dráva, Mura és Duna folyók alsó szakasza által meghatározott, Ausztrián, Szlovénián, Horvátországon, Magyarországon és Szerbián átívelő folyami táj 700 kilométer hosszú „zöld sávot” képez, amely majdnem egymillió hektárnyi,  természetvédelmi és kulturális szempontból rendkívül értékes területet kapcsol össze Európa egyik legfontosabb folyómenti ökofolyosójává. Civil szervezetek és az illetékes hatóságok csaknem 25 éve dolgoznak ennek az egyedülálló tájnak a védelme érdekében.

A Bárány László csodálatos felvételeivel színesített alkotás a helyi lakosság és a természeti környezet értékeinek megőrzését, megismertetését hivatott szolgálni.

Kiemelt kép: iStock

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik