Virágzó vidékünk

Látványos film készült a hortobágyi pusztáról

Az alkotásban szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és a tájképi, kultúrtörténeti és néprajzi értékek.

Projektfilm készült a „Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon” című természetvédelmi pályázat eredményeiről.

A LIFE pályázat megvalósítása során a Hortobágyi Nonprofit Kft. és partnerei (köztük a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) természetvédelmi célú legeltetést valósítottak meg a Hortobágy egyik legértékesebb, ám napjainkban nem kielégítően kezelt természeti területein a legelőtavakon és azok közelében.

Vadnyugati videó készült a hortobágyi gulya behajtásáról
Ilyen perspektívában western a javából.

A pályázat fő célkitűzése volt, hogy a legelőtavakat sújtó veszélyeztető tényezőket felszámolja, és kedvező ökológiai állapotba hozza ezeket a vizes élőhelyeket. Az azóta zajló közös munka legfőbb eredményeit mutatja be ez a rendkívül színes projektfilm.

Megtekintésével nyomon követhetik a pályázat során megvalósított területkezelés lépéseit, a természetvédelmi célú beavatkozások megvalósulását, a létrejövő, és a természetes állapotukhoz visszataláló egyedülálló élőhelyeket.

Szerepet kapnak őshonos háziállataink, a védett növény- és állatfajok sokasága, és azok a tájképi, kultúrtörténeti, és néprajzi értékek melyek oly különlegessé, és értékessé teszik a hortobágyi pusztát.

Íme a film, érdemes hátradőlni és megnézni!

Kiemelt kép: Derencsényi István

Bekerült Európa 20 legszebb úti célja közé a Hortobágy
Olyan területekkel osztozik a rangsorban, mint a Loire-völgye, a Bohinji-tó, a Susak-sziget vagy a Bajor-erdő Nemzeti Park.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik