Mozaik

Kapitális gímbikát terítettek le Kelebián

képünk illusztráció. mti/kovács attila
képünk illusztráció. mti/kovács attila
A trófea értéke 2 millió 350 ezer forint.

Novemberben országszerte egymást követik a vadásztársaságok trófeaszemléi. A KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészete a hónap első felében Tompán, a Sáskalaposi Parkerdő sportpályáján tartotta az idei dámbarcogás utáni  trófeaszemléjét, ahol jó eredményekről számoltak be, írta a Baon.

Kapcsolódó
1266 gímszarvasbikát lőttek ki ősszel Zalában
Mexikói, belga, orosz, német, osztrák, svájci és amerikai vadászok is eljöttek a zalai vadászterületekre.

Az erdészet területén a barcogás idején harminchat dámbikát ejtettek el, de a valaha kilőtt legnagyobb gímbikát is most sikerült elejteni.

Örvendetes, hogy a legnagyobb gímbikát, amit valaha elejtettek Kelebián, most sikerült meglőni, konkrétan egy 11,18 kilogrammos agancsú aranyérmes gím­bikáról van szó

– hangzott el a rendezvényen.

Az érmes arány 94 százalékos, 36 bikából 34 érmet kapott, 24 arany-, öt ezüst- és öt bronzérmet. Hét darab öt kiló fölötti lapátos agancsot állítottak ki, a legnagyobb 5,60 kilogrammos, az utána következő 5,44 kilogrammos volt. A kiállításon bemutattak hat darab gímagancsot is.

A minőségi trófeáknak nagy keletje van. A vendégvadászok egyharmada belföldi, a kétharmada külföldi vendégek által lett terítékre hozva. Büszke lehet az, aki egy kelebiai dám trófeáját a falára tudja rakni

– mondta Kocka Zoltán, a KEFAG Zrt. vezérigazgató-­helyettese.

A KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészetének kelebiai vadászterületén a társaság közlése szerint bérvadászat esetén a 11 kilósnál nagyobb agancsú gímbika trófeája – amennyiben a vadász megvásárolja – 2 millió 350 ezer forintot kóstál.

Kapcsolódó
Kapitális gímszarvasbikát terítettek le Vas megyében
Egy osztrák bérvadász volt a tettes.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik