Mozaik

Kapitális gímszarvasbikát terítettek le Vas megyében

Kapitális gímbika került terítékre szerdán a Bérbaltavári-Nagytilaji Községi Vadásztársaság bérbaltavári területén, a vadat egy osztrák bérvadász ejtette el, írja a nyugat.hu.

A lap információi szerint a Werner Perlinger bérvadász által elejtett szarvas trófeájának frissen mért súlya 15,90 kilogramm, de ez még nem a hivatalos adat.. Az osztrák vadász Badacsonyi Csaba sportvadász, illetve Koós István terület nélküli hivatásos vadász segédletével ejtette el az állatot.

Fotó: Piskor Máté

A vadászok arról számoltak be, hogy Bérbaltavár mellett intenzív élőhelyfejlesztés zajlik tavaly óta Piskor Máté hivatásos vadász, vadgazda mérnök irányításával. Gyakorlatilag egy nyugalmi területet alakítottak ki a vadföldek kezelésével, így a területen tudták tartani a gím tarvad állományt – azaz a nőstényeket -, ennek köszönhetően jelent meg a területen a most elejtett kapitális bika.

Úgy tudni, hogy az elmúlt 20 évben nem esett ekkora gímbika ezen a területen, de országos viszonylatban is kiemelkedőnek számít a vad trófeasúlya.

Szinte napra pontosan egy éve egy francia vendégvadász nő a Felsőrajk és Pötréte közötti erdőben, a Zala-Jagd Vadásztársaság területén ejtett el egy 15,66 kilogramm trófeasúlyú gímszarvasbikát.

10 ezer éve kihalt óriásszarvas agancsait fogták ki egy tóból
Néhány éve ugyanebben a tóban egy alsó állkapocs is előkerült.

Kiemelt kép: Piskor Máté

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik