30 órán keresztül hóágyúztak, újranyitott az Eplényi Síaréna

Az elmúlt két éjszaka munkálatai meghozták az eredményt.
Kapcsolódó cikkek

Az Eplényi Síaréna üzemeltetői múlt pénteken közölték, hogy az enyhe időjárással járó olvadás miatt átmenetileg zárva tartanak.

Mint később kiderült, az 1-es pálya teljes hosszában 95 százalékosan egyben maradt, az átlagos hóréteg 25 cm-es, erre a rétegre kezdték el hétfőn a hóágyúzást.

Az ágyúk 30 órán keresztül dolgoztak azért, hogy a pálya szerdára tökéletes minőségben álljon a téli sportok szerelmeseinek rendelkezésérere, és egy igazi téli csodavilág fogadja őket Eplényben.

Az elmúlt két éjszaka munkálatai meghozták az eredményt és tökéletes, kb. 40-50 cm tömörített hóval fedett pályával várják a vendégeket.

Csütörtökön még a megszokott nyitvatartással, 9-19 óra között üzemelnek. December 24-én 9 és 14 óra között lesznek nyitva, december 25-26-án pedig 9 és 19 óra között lehet majd síelni, snowboardozni a helyszínen.

Közölték azt is, folyamatosan követik a kormány által hozott rendeleteket, a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a Síaréna Vibe Park védettségi kártya nélkül látogatható.

A hóágyúzásról korábban egy videót is közzétettek Facebook-oldalukon.

Kapcsolódó