Mozaik

Brazíliában őshonos állatot fogadott be Ukrajnából a Nyíregyházi Állatpark

Megérkezett az első mentett állat Ukrajnából, a Nyíregyházi Állatparkba, írja Facebook-oldalán az intézet.

Mint fogalmaztak, egy Kijev mellől menekülő család (nagyszülők, anyuka, kislány) hagyta a Záhonyi határállomáson a kis fehérpamacsos selyemmajmot (Callithrix jacchus) azzal a kéréssel, hogy szeretnék, hogy ha Nyíregyházi Állatpark befogadná.

Parkunk munkatársai tegnapelőtt este elhozták az állatot, aki most karanténban van. Állatparkunk szállást ajánlottak fel a család számára is, de ők tovább indultak Budapestre végcéljuk, Németország felé

– közölték.

Kátyát, a kis nőstény majmocskát az állatorvos megvizsgálta és egyedi azonosítóval is ellátta. A mindösszesen 14 cm-es 200 grammos állat mentálisan és fizikálisan is jól van, jó étvággyal fogyasztja – most már biztonságban – a napi eledelét, amely gyümölcsökből, főtt húsból és ízeltlábúakból áll.

A Wikipedia szerint a közönséges selyemmajom eredetileg csak Brazília északkeleti részén élt. Mára Brazília délkeleti részébe és Argentína északi részébe is betelepítették. A legkülönbözőbb típusú erdőket lakja, megtalálható a folyami erdőktől és a szavannaszerű Caatingától a párás atlantiszi partokig. Alkalmazkodóképessége miatt ültetvényeken és parkokban, száraz másodlagos területeken is megtelepedhet.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik