Mozaik

Elsodorta az ár, lezuhant egy vízesésen, de túlélte a 80 kilométeres megpróbáltatást a bika

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Majdnem a tengerbe sodródott.

Az Új-Zéland nyugati partvidékét sújtó áradás egy fiatal bikát belesodort a tajtékzó folyóba, ám az állat csodával határos módon túlélte a megpróbáltatásokat, és egy héttel később sértetlenül felbukkant 80 kilométerrel arrébb, írt az esetről a Guardian.

Kapcsolódó
Megnőhet az állatok füle a klímaváltozás hatására
Az is lehetséges, hogy a nem is oly távoli jövőben élő Dumbókkal találkozhatunk.

A bika tulajdonosa, a szarvasmarha-tenyésztő, Tony Peacock elmondta, hogy a 18 hónapos állat 37 másik társával legelt a Maruia folyó felett február 10-én, amikor zuhogni kezdett az eső.

Hatalmas víz volt, a legnagyobb, amit valaha láttam a farmomon. 60 millimétert jósoltak, és másnap reggel több mint 160 millimétert borítottam ki a csapadékmérőből

– mondta Peacock.

Nem volt ideje felkészülni ekkora esőre, és míg néhány szarvasmarhát meg tudott menteni a víztől, a fiatal Herefordot és két másikat elsodort az ár.

Egy héttel később Peacock meglepő telefonhívást kapott. Megtalálták a bikát, 80 kilométerrel arrébb. A megtaláló állította, a bikának nincs baja, bár szüksége van egy kis „pihenésre és kikapcsolódásra”.

Wikimedia Commons

Peacock csodálatosnak tartja, hogy bikája túlélte a monumentális utazást, hiszen besodródott a Maruia folyóba, a 10 méter magas Maruia-vízesésen lezuhanva a Buller folyóba, majd az O’Sullivan híd alatt átsodródva egy hosszú kanyargós utat tett meg a Buller folyó sziklás felső részén, majd az alsó szakaszon. Csak kicsin múlott, hogy nem sodródott a tengerbe.

Meglehetősen hosszú út, csodálatos, hogy túlélte. Nagyon boldog voltam, amikor megkaptam a hívást, hogy él. Azt hiszem, most legendás státuszt kap, és egy karámba kerül, hogy visszavonuljon néhány tehénnel

– mondta a boldog tulaj.

A fotók csak illusztrációk.

Kapcsolódó
Bravúrosan mentették meg a síró, árva vidrakölyköt
Videóra vették, ahogy az állatvédő hason fekve halássza ki a Séd patakból.
Olvasói sztorik