Mozaik

Bravúrosan mentették meg a síró, árva vidrakölyköt

facebook/Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont
facebook/Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont
Videóra vették, ahogy az állatvédő hason fekve halássza ki a Séd patakból.

Október 19-e óta néhány napon át élvezte veszprémi Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont vendégszeretetét a Pedro nevet kapott vidrakölyök.

Ilyen korban még anya mellett, a kotorékban vannak a kis gombócok. Mivel ő a patak partján, a fűben sírva közeledett a megtalálói felé, így mentésre szorult. Anyjával történt valami, vagy a költöztetés során zavaró tényezők hatására elhagyta a kicsit

– írták Facebook bejegyzésükben az állatvédők, akik tüneményes videót is készítettek Pedro megmentéséről.

Kapcsolódó
Somogyország kincsei a tüneményes petesmalmi vidrák
Üvegkalitka mögött tartott állatokkal nem biztos, hogy olyan élményben lesz részünk, mintha testközelből élnénk meg a találkozást.

Hogy ne legyen unalmas és egyszerű a helyzet, egyik munkatársuk, Jocka hason fekve, fejjel a patakból halászta ki a kicsit, ugyanis a kis vidra olyan helyre bújt, ahol alig lehetett hozzáférni. Mentése indokolt volt, mert a sebes folyású Séd patak messzebbről sodorhatta el, illetve a kutyák jelenléte folyamatos a környéken.

Igaz a bundájuk tökéletesen védi őket a hidegtől, a picur mégis megfázott kicsit. A Kedvenc Rendelőben kezelésbe vették, étvágya alig volt, ez valószínű annak köszönhető, hogy néhány napon át minden etetés során csak 60 ml tápszert szívott magába.

Nem akarjuk elkiabálni, mert pár napnak el kell még telnie, hogy biztosat tudjunk mondani, de minden rendben lesz vele

– írták a bejegyzésben.

És rendben is lett. Pedrót a Petesmalmi Vidraparka vitték, ahol minden adott ahhoz, hogy egészségben felnőjön. Fajtársak és a nekik kialakított nevelő tavas, kotorékos részek várták, így Pedro a legjobb helyre került, ahol tökéletes körülmények között élhet tovább.

Kapcsolódó
Élvezi új életét Artúr, a Forráskúton talált árva vidra
Az állat igen játékos, bármivel képes játszani, kedvencei a hengeres papírdobozok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik