Mozaik

Elpusztult Toby, a világ legöregebb orrszarvúja

Wikipedia.com
Wikipedia.com
Az állatot bebalzsamozzák és kiállítják.

54 évesen múlt ki a Verona közelében lévő Parco Natura Viva szafariparkban Toby, a világ legidősebbnek tartott orrszarvúja. Az állat akkor esett össze, amikor épp visszafelé tartott alvóhelyére. Fél órával később megállt a szíve és kimúlt, írta meg az MTI.

Kapcsolódó
Somogyország kincsei a tüneményes petesmalmi vidrák
Üvegkalitka mögött tartott állatokkal nem biztos, hogy olyan élményben lesz részünk, mintha testközelből élnénk meg a találkozást.

Elisa Livia Pennacchioni, a szafaripark szóvivője elmondta, Tobyt bebalzsamozzák és kiállítják a trentói MuSe tudományos múzeumban.

A déli szélesszájú orrszarvú, amilyen Toby is volt, fogságban többnyire 40 évig, míg vadon általában 30 évig él. Toby halála után a Parco Natura Vivában már csak egy fajtársa maradt, a 39 éves Benno. Toby partnere, a Sugar nevű nőstény 2012-ben múlt ki. A déli szélesszájú orrszarvú a rinocéroszok öt alfaja közül az egyetlen, amit nem sorolnak a veszélyeztetett kategóriába. Becsült egyedszáma mintegy 18 ezer a Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint.

Az északi szélesszájú rinocéroszokból azonban csupán két példány él a világon: a két nőstényre éjjel-nappal fegyveres őrök vigyáznak

– olvasható a közleményben.

Kapcsolódó
Ez a világ legkevesebbet alvó 10 állata
A legkevesebbet alvó állatok listája nem csupán a kevés alvásidő miatt érdekes.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik