Életmód

10 éve mentenek kidobott kutyákat és macskákat a nógrádi állatvédők

Minden nap küzdenek az elhagyott, kidobott állatok életéért a salgótarjáni állatvédő egyesület tagjai.

Egy kis csapat, Bozó Brigitta vezetésével már tíz éve gondoskodik mentésre szoruló állatokról, de annyira megszaporodott a munkájuk, hogy  két évvel ezelőtt létrehozták a Mancs Menedék Állatvédő Egyesületet – írta meg a Nool.

A legtöbbször Salgótarjánban és annak környékén elesett, sérült, kidobott, bántalmazott állatok mentésével foglalkozunk. Főbb feladataink közé tartozik a hozzánk került teremtmények elhelyezése, orvosi ellátása, valamint a felnőtt állatok ivartalanítása. A legfőbb célunk az, hogy örökbefogadási szerződés útján felelős gazdát találhassunk ezeknek a védtelen kis élőlényeknek. Sajnos, az ilyen emberek sokkal kevesebben vannak, mint a bajban lévő és hozzánk kerülő állatok

– mondta a portálnak Bozó Brigitta, az egyesület elnöke.

100 ezernél több kutya kerül évente az utcára
Megengedhetetlen, hogy emberi hanyagságból érezni-szenvedni képes élőlények ezreit elpusztítsák.

A Mancs Menedék Állatvédő Egyesület jelenleg több mint száz kutyáról és legalább negyven macskáról gondoskodik, a létszám persze állandóan változik.

A szervezet arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy állatot csak az tartson, aki szereti őket és valóban gondoskodik róluk. Ugyanis nekik is szükségük van táplálékra, oltásokra, ivartalanításra, valamint betegség esetén állatorvosi ellátásra. Ezek biztosítása nélkül nincs értelme magunk mellé venni semmilyen állatot.

Az egyesület a még hatékonyabb segítségnyújtás érdekében telephely létrehozásán dolgozik, azonban a céljuk elérését nehezítik a nagyon magas kiadások.

Menhelyi kutyáknak olvasnak meséket a kisiskolás gyerekek
Egyikünk sem tudna tucatnyi kutyust örökbe fogadni, tenni viszont enélkül is lehet értük.

A legnagyobb vágyunk egy telephely, amely lehetővé tenné, hogy még több elesett állaton segíthessünk. Nagyon magasak az állatorvosi költségeink, mivel természetesen minden kutyusunk megkapja a megfelelő oltásokat. Ezenkívül pedig a chipek beültetését és az ivartalanításukat is mi finanszírozzuk. Miközben az életmentő műtétek vagy a balesetek során keletkezett törések kezelései is nagyon sokba kerülnek. Éppen ezért az anyagi támogatás mellett szívesen fogadunk akár tápadományt is. Semmiképpen sem hagyjuk magukra a hányatott sorsú állatokat

– mondta Bozó Brigitta.

Aki szeretné támogatni az egyesületet, az a következő számlaszámon teheti meg: K&H Bank 10400786-50526887-84551008 Mancs Menedék Állatvédő Egyesület.

Színészek segítik a kutyamenhelyet Békéscsabán
A színház jegypénztárában felajánlásokra is számítanak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik