Mozaik

Rejtélyes időkapszulát találtak a kisbéri főtéren

Május 19-én egy nemzeti színű szalaggal ellátott időkapszulára bukkantak Kisbéren, a megújuló főtéren, írja a kemma.hu.

A lapnak Sinkovicz Zoltán polgármester elmondta, nagy meglepetés volt a kivitelezők számára is, mit találtak. Az időkapszulát fel is bontották, majd fotókat készítettek annak tartalmáról.

Mint fogalmazott, vélhetően két papírtekercset helyeztek el benne, azonban a kapszulába víz is került, az egyik emiatt teljesen megrongálódott. A másik tekercs viszonylag jó állapotban van, de mivel az akkori kornak megfelelően írógéppel írták, a betűk javarészt arról is lemosódtak.

A polgármester arra a kérdésre nem tudott konkrét választ adni, hogy pontosan kiknek a nevei szerepelnek a papíron, mert csak néhány névfoszlány olvasható ki a szövegből.

Úgy gondoljuk, hogy vagy a második világháború hősi halottainak nevei szerepelnek rajta, amelyek egyébként a szobor oldalán is olvashatók vagy az akkori kivitelezési munkák résztvevőinek nevei, esetleg helyi embereké

– mondta Sinkovicz Zoltán.

Arról is beszélt, a városban tudomása szerint ez az első időkapszula, amit megtaláltak, így nagy érték ez számukra és már most nagy becsben tartják. Az időkapszula tartalma jelenleg a polgármesteri hivatalban tekinthető meg.

Amennyiben megmenthető, akkor a városi múzeumban szeretnék elhelyezni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik