Mozaik

120 illemhellyel elkészült a balatoni vécétérkép

gyorffyarpad.hu-Maps.me
gyorffyarpad.hu-Maps.me

A végleges listában 34 település több mint 120 illemhelye került be. A parti településeken kívül szerepel a térképen Hévíz és Tapolca is a Balatonnal való szoros kapcsolatuk miatt – írta meg bejegyzésében Györffy Árpád, a lista készítője, aki a gyorffyarpad.hu – Balaton tipp oldal üzemeltetője.

A beszámoló szerint az illemhelyek kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy a nyári időszakban a kora délelőtti óráktól estig biztosítsák a szolgáltatásokat. Így például nem kerültek be azok a strandi vécék, amiket nyáron napközben csak strandbelépővel lehetne használni.

A vécék harmada fizetős, a térképen ezeket piros színnel jelölte a szerző. A díj 100 és 250 forint között szóródik. Több automata csak a meghatározott díjnak megfelelő érmét fogadja el.

A térkép készítője szubjektív értékelésében két illemhelyet emelt ki. Az egész évben nyitva tartó, önkormányzati üzemeltetésű balatongyöröki mosdót (közvetlenül a strand előtt) és a palóznaki nyilvános vécét a település főterén. De bejegyzése szerint a Bahart Zrt. mosdóit is külön dicséret illeti, mivel a társaság kikötőiben üzemeltetett illemhelyek több helyen besegítenek külső vendégek kiszolgálásába is.

A listát és a részletes leírást a blogbejegyzésben ide kattintva találják!

(A nyitóképen a készítő pirossal a fizetős, zölddel az ingyenes, halvány zölddel az adományt váró és szürkével a nem üzemelő vécéket jelölte, a forrásokat és ivókutakat pedig kékkel.)

Kapcsolódó
Alighanem ez a világ legszebb nyilvános illemhelye
Ki mondta, hogy csak katedrálisok, operák és parlamentek nézhetnek ki meghökkentően?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik