Mozaik

Kapitális ponty akadt horogra a Tiszában

Pecaverzum
Pecaverzum
A közel 22 kilós pontyot Tiszatarjánnál sikerült kifogni.

Emödi László egész hétvégéket szokott a barátaival a Tisza partján tölteni. Van egy jól bejáratott helyük a 475-ös folyamkilométer körül, Tiszatarjánnál, ott sikerült megakasztaniuk ezt az óriási pikkelyest – írta meg cikkében a Pecaverzum.

Általában 9-10 felé megvacsorázom, újradobom a botokat, és bedőlök a sátorba. Hajnalban 90 százalékban a kapás szokott kelteni. Most is így volt

– mesélte a Pecaverzumnak László.

Kapcsolódó
Szenzációs fogás: fekete ponty akadt horogra Délegyházán
Szakemberek szerint ez a pontynak egy melanisztikus változata.

Rögtön felkeltette az egyik barátját, és szólt neki, hogy készítse elő a csónakot, mert úgy érezte, hogy be kell menni a halért, ami már a folyó közepén is túljutott, és levitt sok damilt.

Már majdnem a másik oldalon volt, amikor sikerült megállítani, és végül nem kellett csónakba ülni, a hal elindult visszafelé. Komótosan, lassan jött kifelé. Egy elég nagy stégünk van, aminek az egyik oldalán be van hajolva egy fűzfa, és az alatt kicsapott a farkával, akkor még csak 6-7 kilósnak gondoltuk

– így a horgász, aki hozzátette, hogy mikor elúszott a stég előtt, és teljes egészében meglátták, már tudták, hogy ez 10 kiló felett lesz.

Pecaverzum

A pontyot László egyik barátja szákolta meg, de kiemelni már egyedül nem tudta, segítséget kellett kérnie. A parton lemérték a pontos tömegét is, a mérleg kijelzője 21,64 kilogrammot mutatott.

László elmondta, az utóbbi két évben egy bányatóról tért vissza a Tiszára, amelyet a környékükön már elég jól kiismert. Fogásokból sincs hiány, általában sikerül egy-egy szép példányt horogra csalni. Az eddigi tiszai pontyrekordja 12,5 kiló volt, így most azt jócskán túlszárnyalta, és valljuk be őszintén, nem is lesz egyszerű ezt újból megdönteni…

Csaliként egy 24 milliméteres édes tigrismogyorós bojli lett felkínálva, annak nem tudott ellenállni a hatalmas hal, amely a fogás után visszanyerte szabadságát.

Kapcsolódó
30 kilónál nagyobb pontyóriást fogtak a Balatonban
Ilyen nagy pontyot eddig nem fogtak a verseny történetében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik