Mozaik

Hatalmas töke termett egy bostoni gazdának

twitter / Henry Swenson
twitter / Henry Swenson
Bár már eladta néhány tökét bemutatókra, azt mondja, nem a pénz a lényeg.

Óriási sütőtökkel versenyez az amerikai Henry Swenson – írta a Boston Public Radio.

Kapcsolódó
126 kilós tök termett a sántosi család kertjében
Hárman cipelték, de így is majdnem megszakadtak alatta.

A húszéves amerikai fiatalember nem tipikus gazdálkodó, de óriás tökeinek évek óta csodájára járnak. A gazda legújabb növendéke egy féltonnás tök, melyet utánfutóval vitt a Topsfield Vásárra, hogy részt vegyen a 38. éves tök mérlegelésen. Swenson már korábban is megízlelhette a sikert, egy ideig Guinness-rekordot is tartott, egy közel 500 kilós óriástökkel.

twitter / Henry Swenson

A 20 éves Swenson nem számít rá, hogy megnyeri az idei versenyt, de célja, hogy megdöntse egyéni csúcsát, amely valamivel több mint 1100 font – közel 500 kiló – volt. A verseny tavalyi győztesének óriástöke több mint egy tonnát nyomott.

Henry Swensont azután ragadta magával a töktermesztés világa, hogy 13 évesen részt vett a Topsfield Fair-en, Amerika legrégebbi megyei vásárán, ahol óriástök termelők szakmai útmutatásokkal is szolgáltak. Bár már eladta néhány tökét bemutatókra, azt mondja, a pénz nem számít, az egész arról szól, hogyan nő valami, amit ő hozott létre.

twitter / Henry Swenson

Keveset kell aludni azoknak, akik még ennél is nagyobb tökre kíváncsiak, ugyanis szeptember 30-án Swenson bemutatja 1070 kilós termését, azt is elviszi ugyanis a 11 napos Topsfield Fair-re.

Kapcsolódó
Egytonnás tök termett Noel gazda földjén
A világrekordtól még így is elmaradt.
Olvasói sztorik