Mozaik

210 centis harcsaóriást fogtak Pécsen

facebook/Pécsi Horgász Egyesület
facebook/Pécsi Horgász Egyesület
A profi horgász 10 perc alatt partra húzta a gigahalat.

Pécstől csupán néhány kilométerre fekszik a festői szépségű Malomvölgyi Arborétum. A parkerdő kedvelt kirándulóhely, az itt található tó pedig igazi horgászparadicsom.

Kapcsolódó
Kékcápa nagyságú halszörnyeket fogtak Nőtincsen
Egy este alatt kettő akadt horogra.

A napokban a Malomvölgyi II-es tavon rendezte meg a Pécsi Horgász Egyesület azt a négynapos harcsafogó versenyt, melyen egy hatalmas bajszos is horogra akadt, számolt be a történtekről a Pécs Aktuál.

Nem bírt ellenállni a felkínált, nyilván nagyon izgalmasan mozgó kárásznak a Malomvölgyi II-es tó egyik kapitális harcsája. Bár, mint kiderült, hatalmas halról van szó, hiszen 210 cm-es és 50 kilós volt – ami azt jelenti, hogy elég nyúlánk hareszról van szó, nem volt rajta felesleg -, szemernyi esélye sem volt a pecással szemben

– írta a portál.

A profi harcsafogó pecás, a K. E. M. harcsavadász csapat tagja mintegy tíz perc alatt partra húzta a gigahalat, pedig át kellett vonszolnia egy akadós rész felett is.

A harcsafogó versenyt először rendezték meg, de mivel nagy sikere volt, jövőre jön a folytatás: áprilisban, majd ősszel is rendeznek egyet-egyet.

A mérlegelés és fotózás után a 210 centis harcsát visszaengedték a tóba, melyet videón is megörökítettek.

Kapcsolódó
220 centis harcsaóriást fogtak Palotáson
A verseny vasárnap 8 óráig tart, addig még bőven lehetnek szép fogások.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik