Mozaik

Öten váltak szerencsejátékkal milliárdossá 2022-ben az országban

MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton
Egy játékos a nyereményével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült.

Rekordszámú, több mint 4 ezer ember vált milliomossá, öten pedig milliárdossá a Szerencsejáték Zrt. játékaival 2022-ben – közölte a nemzeti lottótársaság pénteken az MTI-vel.

Azt írták, az év utolsó hónapjában

megszületett minden idők legnagyobb hazai lottónyertese is,

aki több mint bruttó 30 milliárd forintnak örülhetett.

A legtöbb hétszámjegyű nyeremény 2022-ben is a számsorsjátékokon született, de a sportfogadás is több mint 1500 tippelőt tett milliomossá.

A közlemény szerint minden eddiginél több, 4383 milliomos született a Szerencsejáték Zrt. játékosai között.

A legtöbb, 1176 játékos az Ötöslottóval lett gazdagabb, köztük heten százmilliót, két játékos pedig milliárdot is meghaladó összeget vihetett haza. A Skandináv lottón 28-an örülhettek a millióknak, köztük heten pedig százmillióknak. Hatoslottón hét nagynyertes volt, köztük egy milliárdos és öt százmilliomos.

A Kenó 100 szerencsésnek jelentett milliókat tavaly, a Luxoron 112-en, a Puttón 190-en örülhettek hétszámjegyű összegnek, a Jokerrel pedig 286-an váltak milliomossá.

Tavaly megszületett minden idők legnagyobb hazai Eurojackpot nyereménye, december 9-én egy szerencsés több mint bruttó 31 milliárd forinttal lett gazdagabb. A nyertes ezzel nem csak a hazai szerencsejáték történelembe írta be magát, 880 forintos nyertes szelvényével egy csapásra a 100 leggazdagabb magyar közé is bekerült

– olvasható a közleményben.

Sportfogadásból 1623 egymillió forintot elérő nyeremény született. A sorsjegyeket választók közül is többszázan csatlakozhattak a milliomosokhoz: online és offline kaparóssal összesen 782-en gazdagodtak hétszámjegyű összeggel, köztük több olyan szerencsés is volt, aki a főnyereményt is megütötte.

A legtöbb nyertes a Játék összeköt! befogadó játszótérépítési programot támogató Nagykarácsony sorsjegy játékosai közül került ki, 124-en örülhettek összesen 394 millió forintos nyereményüknek

– ismertette a lottótársaság.

A Szerencsejáték Zrt. tavaly többször is szervezett különsorsolásos akciókat, amelyeken akár nyeretlen szelvénnyel vagy sorsjeggyel is lehetett játszani, ezen akciók eredményeként mintegy száz játékos örülhetett milliós nagyságrendű nyereményének.

Kapcsolódó
Lottólázban ég az egész ország
A mostani a harmadik legnagyobb nyeremény az ötöslottó történetében.
Olvasói sztorik