Mozaik

Vidám kavicskeresésre csábítanak a székesfehérvári kőfestők

Facebook/Köves/s/ Fehérvár
Facebook/Köves/s/ Fehérvár
A vállalkozó kedvű lakosok vidám festményekkel díszíthetik a kavicsokat.

Már világszerte működik egy mozgalom, melynek követői Magyarországon is szeretnék meghonosítani a kezdeményezést.

A napokban székesfehérvári kreatívok osztották meg céljaikat, szeretnének örömet okozni, és egy kis fényt hozni a téli hétköznapok szürkeségébe.

Azt kérik a játékos kedvű városiaktól, hogy aki teheti, gyűjtsön kavicsokat, és fesse ki saját ízlésének megfelelően. Az elkészült apró alkotásokat a város bármely pontján elrejthetik a résztvevők.

A Facebook csoportban néhány nap alatt számos alkalommal osztottak meg szebbnél szebb kavicsfestményeket a megtalálók. A szervezők javasolják, hogy a posztban írják ki a pontos helyét is az adott kavicsnak, majd helyezzék el akár egy másik pontján a megyeszékhelynek.

Érdemes rápillantani, milyen mesebeli alkotásokat találtak eddig a városban.

Néhány szabályt a játék közben illik betartani, ilyen például, hogy a kavicsokat kizárólag festeni lehet, matricát tilos ráragasztani a felületére. Érdemes lelakkozni a követ, így az időjárás viszontagságainak ellenállóbb lesz az apró festmény.

Fontos, hogy az alkotók írják rá a kavicsra a csoport nevét (Köves/s/ Fehérvár) is. Azt kérik a szervezők, hogy csak ott helyezzenek el kavicsokat, ahol nem okoznak kárt velük.

Aki kíváncsi további részletekre, és szeretne gyönyörködni a fellelt kavicsokban, annak a csoport Facebook-oldalán érdemes keresgélni.

A cikkben szereplő fotók a Köves/s/ Fehérvár Facebook-csoportból származnak.

Kapcsolódó
Csodaszép mesejárdát készített a matematika tanárnő
Olyat alkotott, amiben kicsit benne van az élete.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik