Mozaik

Time-laps videón a gyöngyösi szivárvány születése

Pecze Szabolcs
Pecze Szabolcs

A közelmúlt változékony időjárása miatt gyakran láthattunk az égen különleges és szép felhőformákat, színeket, az ország több pontján pedig  szivárványok is kialakultak.

Az Időkép az írta, hogy a hét utolsó napján többfelé voltak záporok, melyeket néhol jégeső is kísért, helyenként az ég is megdörrent, a gyorsan mozgó cellák után viszont sokfelé kisütött a nap, így gyönyörű szivárványok búcsúztatták a záporokat.

Az időjárással foglalkozó portálra Vácról, Diósjenőről, Felcsútról, Tolcsváról, Budapestről és Gyöngyösről is küldtek be fotókat. Az utóbbi település színes, égi hidjáról azonban egy különleges felvétel is készült.

Egy Gyöngyösön élő fotós, Pecze Szabolcs az ablakából készített time-laps videót, amin jól látható a szivárvány születése és az elmúlása is.

A fotós a Sokszínű Vidéknek elmondta, hogy gyakran szokott time-lapse videót készíteni, ha érdekes természeti jelenséget lát. Itt a felhők gyors mozgása volt ami miatt kitette a kameráját az ablakba.

Pecze Szabolcs a sporton keresztül érkezett meg a fotózás világába. A 90-es években BMX-versenyzőként járt versenyről, versenyre és örökítette meg fotókon és videókon is az eseményeket. Ezek az alkotások gyakran olyan jó minőségben készültek el, hogy a tévék is leadták az anyagait.

Szabolcs Európa-bajnoki második helyezést is elért, most pedig profi fényképészként dolgozik és mint mondta, a kamerája szinte mindig nála van.

Kapcsolódó
Bámulatos szivárvány ragyogott Boncodfölde felett
Csodássá festette a tájat a gyönyörű jelenség.
Olvasói sztorik