Mozaik

Kapitális méretű harcsával dőlhetett meg a magyar világrekord

Black Cat Fishing Deutschland/Facebook
Black Cat Fishing Deutschland/Facebook
A jelenleg hivatalos harcsavilágrekordot egy magyar horgász, Zsédely Attila tartja egy 134,97 kilogrammos, 245 centiméteres példánnyal.

A horgászok számtalan világrekordot tartanak számon, egyik ezek közül a jelenleg hivatalos harcsavilágrekord, melyet egy magyar horgász, Zsédely Attila tart egy 134,97 kilogrammos, 245 centiméteres példánnyal. Nemrég azonban Olaszországban partra került egy harcsa, melynek méretei meghaladják a világrekorder hal méreteit. Ahhoz azonban, hogy hivatalosan is világcsúccsá váljon – és így letaszítsa a trónról Zsédely Attilát –, be kell jelenteni a fogást az illetékes nemzetközi szervezethez, amelynek azt hitelesítenie kell, írja a Pecaverzum.

A Black Cat Fishing Deutschland közösségi oldalán számoltak be a nagy fogásról, mely szerint szerint a horogra akadt hal 281 centiméteres volt. A horgásztatással, horgásztúrák szervezésével foglalkozó társaság azt közölte, hogy két horgász, Stefan Seuss és Christian Ritzinger a harcsa kíméletes és minél gyorsabb visszaengedése érdekében lemondtak a hivatalos mérlegelésről, így csak a hosszát dokumentálták.

A rutinos horgászok azért megtippelték a harcsa tömegét, 140 kiló fölöttire saccolták.

Több mint 25 éve dolgozom egy ilyen halért, és most valósággá vált

– fogalmazott Stefan Seuss.

A fogás helyszínét nem jelölték meg, de a Pecaverzum kapcsolatba tudott lépni a horgászcsapattal. Az egyik csapattárs elmondása szerint a Pó-folyóból fogták a minden bizonnyal világrekordnak számító halat.

A magyar országos rekord jelenleg egy 113 kilós példány, amelyet a Töröcskei-tónál csaltak horogra 2010-ben. Ennél azonban feltehetően nagyobb harcsa is került már elő magyar vizekből.

Kapcsolódó
Kutya csontvázára bukkantak egy harcsa tetemében Kiskunlacházánál
A hal elkapta az állatot, de a zsákmánnyal együtt elpusztult.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik