Mozaik

Hatalmas pontyokat fogtak egy balatoni patakban

facebook/bakos asztrik
facebook/bakos asztrik
A Tapolca-patak a Bakonyban ered, Pápától hat kilométerre.

A horgászok elmesélései szerint az utóbbi években nem nagyon fogtak pontyokat, keszegeket is csak elvétve a Tapolca-patakban. A napokban azonban két méretes ponty is horogra akadt a patakban, írta a Pecaverzum.

A Tapolca-patak a Bakonyban ered, Pápától hat kilométerre, Tapolcafőn, majd a vadregényes, kanyargós vízfolyása Szigligetnél torkollik a Balatonba.

Bakos Asztrik – akiről korábban ITT ÍRTUNK – a patak balatoni torkolatától mintegy 200 méterre vert sátrat, a csónakkikötő után talált olyan helyet, ahonnan meghorgászhatók a beugrók.

A Tapolca-patak itt 3-4 méter széles, az átlagos vízmélység 70-60 centiméter, a mélyebb részeken is csak 1,10-1,20 méter.

A három éjszakán tartó horgászat során több pontyot is sikerült fogni, A két legnagyobb a képek alapján minden bizonnyal 10, de inkább 15 kilogramm feletti lehetett.

Rendszeresen járhatnak át a patakba, vagy régebb óta itt élhetnek. Érdekes módón a helyet ismerő horgászok szerint az utóbbi esztendőkben mégsem fogtak belőlük. Láttuk az ívást is, megállás nélkül durrogott, csattogott a víz, lökdösték a leszúrómat oda-vissza. Volt olyan, hogy a swingert ötször kellett visszaraknom a helyére, mert állandóan leverték. A legnagyobb halat is a sás alól, 70 centis vízből bírtam kapásra

– nyilatkozta a portálnak Bakos Asztrik, akinek ilyen körülmények között ez volt eddigi legnagyobb fogása.

A halak fárasztásáról elmondta, hogy nagyon jó erőben voltak, és megakasztás után nem mindegyik a Balaton irányába indult le.

Kapcsolódó
"Harminc pluszos" óriáspontyot akasztottak a Balatonon
Harmincegy kilós halszörnyet fogtak a Balatonból.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik