Mozaik

Gigantikus busát fogtak a Látóképi-tározóból

Facebook / Látóképi-tározó
Facebook / Látóképi-tározó
Pontyokra csalizott a horgász.

Ismét hatalmas fogásról írtak egy Debrecen melletti horgászvíz oldalán. A Látóképi-tározó partján az utóbbi időben több nagy fogásnak is örülhettek, a tekintélyt parancsoló compókról például mi is beszámoltunk.

A legújabb szépség egy gigantikus busa volt, amit Babotán József emelt a partra. A szerencsés sporthorgász a tó egyik legmélyebb részét választotta, ott próbálta kapásra bírni a pontyokat.

Akadt Józsefnek ponty is aznap, de egy nem várt vendég is megérkezett.

Facebook / Látóképi-tározó

Az óriás busa a megakasztása után elemi erővel lehúzott jó pár méter zsinórt, de végül sikerült megállítani. A kapitális uszonyos közel félórás fárasztás után megadta magát.

A kifogott busát lemérték, és kiderült, hogy valóban bámulatos fogás, hiszen kereken 45 kilogrammot nyomott.

Mivel a busa planktonevő, nem “harap” a csalira, csak akadással kerülhet horogra. A magyar jogszabály szerint nyaktól fölfele történő külső akadással meg lehet tartani a kifogott halat. Amennyiben a horog a hátúszóba, a hal farkába, oldalába, vagy a hasába akad, akkor mindenféleképpen vissza kell engedni az uszonyost.

József a gigantikus halat szabályosan fogta, a horog az állat szájába akadt, így megtarthatta a nem mindennapi zsákmányt. Babotán Józsefnek nem ez volt az első nagy hal az életében, tavaly májusban ugyanezen a helyen egy közel 50 kilós harcsát fogott a tóból.

Kapcsolódó
Ilyen ritka halnak egy világbajnok is tud örülni
Pár évtizede szinte mindenhol lehetett fogni, ma már ritka zsákmány.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik