Mozaik

Döbbenetes látványt nyújt a visegrádi szellemhotel

Az építkezés 2006-ban kezdődött, ám a kivitelező 2009 őszén levonult a területről.

12 szinten 230 szoba, az aulában pedig egy 32 méteres andezit szikla. Jelenleg így lehet leírni a közel 20 éve elkezdett, de azóta sem befejezett visegrádi hotelt, amit ötcsillagos szállodának indult, és amely a Hilton-szállodalánc üzemeltetésében működött volna.

A szellemhotel még ma is félkészen áll, erről készített a napokban erőteljes felvételeket Borbély Krisztián. A fotókat a tehetséges fényképész a Sokszínű Vidék rendelkezésére bocsátotta, alább galériában lehet megtekinteni azokat.

Galéria
Ambient Lights / Facebook

Az építkezés jogerős engedéllyel el is indult 2006-ban, ám 2009-ben leállt. Ekkorra a pince +13 szint magas vasbeton váz készült el, a homlokzati nyílászárók és a burkolat egy része felkerült a házra, illetve a belső szakipari és szakági munkák is folyamatban voltak, ám a kivitelező 2009 őszén levonult a területről.

Az épület állapotáról 2016 augusztusában az eredeti tervezők által szakvélemény készült, ennek keretében, az eredeti tervek ismeretében az épületszerkezeteket listázták, állapotukat felmérték. Az ingatlan 2019-ben ismét gazdát cserélt, ekkor új tervek születtek, és új, máig érvényes jogerős építési engedélyt adtak ki. 2021-ben pedig újabb tervezési programot indítottak, amihez módosítani kell az építési engedélyt, illetve új előzetes vizsgálati dokumentáció is szükséges.

A legutóbbi információk szerint több tulajdonosváltás után ismét szándék mutatkozik az egykori Löffler-bányánál építeni kezdett, ám régóta torzóként álló szálloda befejezésére.

Borbély Krisztián munkáiból egyébként korábban lapunk többször ízelítőt adott már. Legutóbb a világvége hangulatú tiszakécskei falunál járt, de hazánk egyik legrégebbi templomát is pazar képeken örökítette meg. Érdemes bekövetni a Facebook- és Instagram-oldalát, ahol rendszeresen jelentkezik pazar képekkel.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik