Mozaik

Ismét libeghetünk a csillagok alatt

Lillafüredi libegőpark/Facebook
Lillafüredi libegőpark/Facebook
Július 15-én hat különböző helyszínen, hét libegővel várják az érdeklődőket.

Évek óta több alkalommal van lehetőség arra, hogy a libegőzés szerelmesei sötétedés után, a csillagok alatt is élvezhessék a szabadidő eltöltésének ezt az élvezetes módját. Bár libegőzni nappal is nagy élmény, az éjszaka, csillagok alatti lebegés igazi különlegesség.

Az esti libegőzés élményét idén nyáron július 15-én hat helyszínen lehet kipróbálni: a Mátrában két helyen, a Bükkben, a Zemplénben a Budai-hegységben, és természetesen a Bakonyban, írja a sieljitthon.hu.

Az idei program újdonsága, hogy a most áprilisban átadott, második sátoraljaújhelyi libegő (Szár-hegyi Libegő) is bekapcsolódik a Libegők Éjszakája programjába.

A VIII. Libegők Éjszakájának helyszínei:

Zugligeti Libegő, Budapest
Budapest éjszakai panorámájában igazán nagy élmény gyönyörködni. A Zugligeti Libegő este 7-től éjjel 1 óráig üzemel, 00.30 percig lehet majd a völgyállomásról a hegyállomásra utazni.

A libegőt külön erre az alkalomra szóló, 4000 Ft-os retúrjeggyel lehet használni. A jegyek már elővételben is megvásárolhatók. A helyszínen csak készpénzes fizetés lehetséges!

Sípark, Mátraszentistván
A Síparkban a Panoráma Lift 11:00 – 21:00 óra között lesz nyitva. Jegyek a központi parkoló kasszájában vásárolhatók, csak a helyszínen és csak az esemény napján. Idén is lesznek élménytúrák Demecs Norbi vezetésével, az igazán kalandvágyók még éjszakai fáklyás túrán is részt vehetnek.

Oxygén Adrenalin Park, Sástó
Az Oxygén Adrenalin Parkban a libegő meghosszabbított nyitva tartással 09:00 – 24:00-ig üzemel a Libegők Éjszakájának napján. Elővételes jegyvásárlás itt sincs, az aznap, nyitvatartási időben, a pénztáraink bármelyikében megvásárolt jegyek (kőpengők) a nap folyamán bármikor felhasználhatók. A libegő alsó, illetve felső állomása mellett működő pénztár 23:30-ig nyitva tart. A libegőre utoljára 23:30-kor lehet felszállni.

sieljitthon.hu

Vibe Park, Eplény
Eplényben több program is várja az érdeklődőket:

  • 10:45-15:00 „Nap, Hold, Csillagok” kaland-ösvény lesz gyerekeknek. A program 6-14 éves gyermekeknek ajánlott és szülői felügyelettel vehető igénybe!
  • 16:00-18:00 „Nappali csillagunk” előadás a völgyben és távcsöves Nap megfigyelés lesz a hegytetőn. A program INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött! (Maximális létszám: 60 fő.)
  • 19:00-23:30 „Az égi kövek rejtélyes világa” – előadáson és bemutatón vehetnek részt az érdeklődők a meteoritok csodálatos világáról. Lesz esti távcsöves csillagles is a hegytetőn. A program jegyköteles és előzetes regisztrációhoz kötött! (Maximális létszám: 60 fő.)
  • 10:00-20:30 DH kerékpározás

Libegőzni 10:00-00:00 között lehet majd. A völgyből felfelé az utolsó beszállásra 23:20-ig, míg a hegytetőn történő utolsó beszállásra 23:40-ig lesz lehetőség.

A csillagászati programok a Bakonyi Csillagászati Egyesület közreműködésével kerülnek megrendezésre.

Libegőpark, Lillafüred
Lillafüreden a libegő 15-én 22 óráig üzemel. Libegőzés mellett részt lehet venni fotókiállításon, lesz lufihajtogatás és arcfestés, tombola, játék, de éhen sem marad senki – isteni faszénen sütött kürtőskalácsot is lehet majd kapni a helyszínen.

sieljitthon.hu

Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely – idén két libegővel
A Magas-hegyi és az új Szár-hegyi libegőn is lesz lehetőség libegőzni ebben az évben. A Magas-hegyi libegő felső állomásán (kilátó) az utolsó beszállás ideje: 21:00óra, a középső állomásán, az alsó (induló) állomás felé az utolsó beszállás ideje: 21:15. A Magas-hegyi libegő alsó (induló) állomásán az utolsó beszállás ideje: 20:30

A Szár-hegyi libegő Szár-hegyi állomásán (Magyar Kálvária) az utolsó beszállás ideje: 20:45.

Éjszakai bobozásra is lesz lehetőség, erre a jegyvásárlás csak helyben lehetséges.

Kapcsolódó
Nagy élmény a hordóvonaton utazni Rákóczibányán
A gyerekek legnagyobb örömére készült el a kreatív járgány.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik