Mozaik

Ezek lettek a Balaton legjobb strandjai 2023-ban

Facebook/Balatonberény Községi Strand
Facebook/Balatonberény Községi Strand
A Balatoni Helyi Önkormányzatok Szövetsége 2023-ban huszadik alkalommal rendezte meg a hagyományos Kék Hullám Zászló strandminősítését, idén hat fődíjat osztottak ki.

A megmérettetésre idén 43 balatoni strand üzemeltetője jelentkezett, a fürdőhelyeket június második felében társadalmi zsűri minősítette, a díjkiosztó, zászlóátadásra július 12-én Csopakon került sor – írta meg a Csodálatos Balaton.

A minősítésre nevező strandok hagyományosan egytől öt csillagig kaptak értékelést szolgáltatásaik színvonala alapján, valamint többféle különdíjat is kiosztottak. A minősítéseken évek óta kiemelkedően szereplő strandok Jubileumi díjat kaptak.

A Balatoni Szövetség, a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Magyar Turisztikai Ügynökség által delegáltakból álló minősítő bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét (parkoló, járdák, vizesblokkok, vízbejutás lehetősége), a környezet állapotát (virágosítás, gyep állapota, meder állapota), a játszóterek minőségét, árnyékoltságát.

Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyeltek. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát, fontosnak tartva a helyi termékek jelenlétét és az újragondolt, vagy megújított étel-ital választékot.

Mivel idén a 20. jubileumi évéhezett a Kék Hullám Zászló strandminősítés, ezért idén hat olyan strand kapott fődíjat (jubileumi díjat), melyek évek óta kiemelkedően szerepelnek a megmérettetéseken.

Jubileumi díjat kapott:

  • Csopak Községi Strand
  • Balatonfüred Esterházy Strand és Élményfürdő
  • Gyenesdiás Diási Játékstrand
  • Vonyarcvashegy Lido Strand
  • Balatonföldvár Keleti Strand
  • Balatonberény Községi Strand
Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik