Életmód

Balatoni az ország első ötcsillagos minősítésű strandja

Facebook / Tourinform Vonyarcvashegy
Facebook / Tourinform Vonyarcvashegy

Országszerte zajlik a szabadvízi strandok minősítése és a Vízparti strandok védjegy odaítélése: Vonyarcvashegy elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést napokban, közölte a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetője a Trend FM-nek adott interjújában.

A turizmus.com szemléje szerint Könnyid László elmondta, a szálláshelyek minősítése mellett elindult az attrakciók minősítése is, jelenleg öt kategóriában. Ezek a gyógyfürdők, a wellnessfürdők, a várak, a kastélyok és a szabadvízi strandok. A szezonra való tekintettel jelenleg az utóbbi áll a cég fókuszában, nemcsak a Balatonnál, hanem országszerte minden vízparton.

A Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy kiépítése a fent említett öt kategóriával indult el, de várhatóan összesen 15 kategóriát tartalmaz majd, ezáltal lefedi a teljes hazai turizmust. Valamennyi védjegy 3 évre szól, kivéve a strandoké, amelyek a nagyobb igénybevétel miatt csak 2 évre kapják meg, fogalmazott.

A minősítési folyamat minden esetben önellenőrzéssel kezdődik, és ahol szükséges, a strandok tovább csiszolhatnak kínálatukon. A helyszíni vizsgálaton az auditorok részletes, több órás vizsgálat alá vetik a jelentkező helyszínt, és ellenőrzik, valóban teljesül-e minden feltétel.

A minősítések értelmezése kapcsán Könnyid László kiemelte: a csillagok száma között a szolgáltatások mennyisége tesz leginkább különbséget, azaz egy háromcsillagos strand is lehet kiváló. A tisztaság, rendezettség, karbantartottság ugyanis alapvető elvárás, amely minden minősített strandon megvan.

Vonyarcvashegy Lido strandja csaknem maximális pontszámot elérve az országban elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést. Ez hatalmas marketingelőnyt jelent számukra, ami bizonyára a többi önkormányzatot is arra ösztönzi majd, hogy jelentkezzenek a minősítésre

– mutatott rá az ügyvezető.

Vonyarcvashegy öt csillaga tartalmaz például kerékpárszéfet, ami unikális szolgáltatás, illetve rendelkezésre áll értékmegőrző, a baba-mama szolgáltatások teljes skálája, a strand akadálymentes, van lehetőség akár előre jegyet váltani, és garantált az is, hogy odautazva magas színvonalú gasztronómiai élményekben lesz része a vendégeknek.

 

Kapcsolódó
Bemutatták a Balaton új történelmi menüsorát
Nem hiányzik belőle a klasszikus pontyhalászlé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik