Otthon készült

Bemutatták a Balaton új történelmi menüsorát

illusztráció/Festetics Helikon Taverna Borászati és Gasztronómiai Kiállítótér
illusztráció/Festetics Helikon Taverna Borászati és Gasztronómiai Kiállítótér
Nem hiányzik belőle a klasszikus pontyhalászlé.

Komplex turisztikai fejlesztés valósul meg a Balaton térségében 1,256 milliárd forintos uniós forrásból a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi vezetésével, amely a Festetics család örökségét mutatja be Keszthelyen, Hévízen, Gyenesdiáson és Balatongyörökön, írta a Hírbalaton.

A projekt részeként alkották meg a régi magyar receptúrákat felelevenítő, mai kornak megfelelő konyhai technológiákra épülő Festetics menüsort is, melyet a vonyarcvashegyi Festetics Helikon Taverna mutatott be április 27-én. Az ínyencségek a tervek szerint szerepelnek majd a helyi és környékbeli éttermek kínálatában.

A cél az volt, hogy olyan ételek színesítsék a nyugat-balatoni éttermek étlapját, amelyek méltóak a Festetics család nevéhez és lehetővé teszik, hogy a Festetics-örökség ne csak látnivalókban, és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhető legyen

– hangzott el a menüsor bemutatóján.

Íme a bemutatott menüsor

Hideg előétel

Libamáj terrine rétegzett almatortával, mazsolás kalács

Levesek

  • Salátaleves sült salátaszívvel és vargánya gombás fással
  • Klasszikus pontyhalászlé

Főételek

  • Vörösboros szarvas lapocka pirított csontvelővel, ceruzabab, Anna-burgonya
  • Fogasfilé rákpaprikással és vajasgaluskával, salátaszívvel

Desszertek

  • Rizspuding Császárné módra friss gyümölcsökkel
  • Festetics tortácska
  • Somlói galuska

A menüsor finomságairól fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kapcsolódó
Lekörözte a világot a Balaton népszerű itala
Harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái érezhetők.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik