Otthon készült

Lekörözte a világot a Balaton népszerű itala

pixabay
pixabay
Harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái érezhetők.

A világ minden tájáról érkező, több mint 800 gin közül aranyérmet kapott kortárs kategóriában a Balaton Gin a ginek Oscar-díjának is tartott World Gin Awards nemzetközi versenyen Londonban – közölte a Vas vármegyei hírportállal Fehér Péter ötletgazda.

Korábban dupla arany minősítéssel ismerték el a Balaton Gint a Berlin International Spirits Competition versenyen, melyen 16 országból több mint 250 nevező vett részt.

Az ital ötletgazdája, Fehér Péter családja több szálon is kötődik a tóhoz, innen az ötlet, hogy a gin a Balatonról, a tó kitűnő hangulatáról szóljon.

Az ital népszerűsége egyre növekszik. Kellemes, harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái a Balatont, a balatoni életérzést, a nyarat idézik, és az összetevők mind tó környéki beszállítóktól valók, a balatoni borrégióban, Somlón készülnek.

Bíztunk a díjban, de abban nem, hogy dupla aranyat kapunk és elérjük a legmagasabb pontszámot. Nagy megtiszteltetésnek tekintjük a díjat, az ital igazi csapatmunkának köszönhető

– mondta a portálnak Fehér Péter.

Az italt a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt rendezvényén, a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválon is bemutatták.

Kapcsolódó
Megválasztották a Balaton legjobb borait
A díjátadóra a Szent Miklós katamarán fedélzetén került sor.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik