Mozaik

Kvíz – Mennyire emlékszel a Táncdalfesztiválokra?

Fortepan
Fortepan
Töltsd ki a tesztet és kiderül!

Talán sosem volt ilyen könnyű a tehetségünket megmutatni, mint napjainkban. Tehetségkutató műsorok jönnek-mennek, a közösségi médiában, videómegosztó oldalakon is hamar szárnyra kap egy-egy érdekes poszt. Mégis, lehet, hogy egy-két év után a mostani népszerűség után már nem is emlékszünk a nevekre.

Táncdalfesztivált 1966-ban rendeztek először, mégis, nem csak a nyertesek, hanem sok induló nevét, arcát, dalát ismerjük a mai napig. Részben megmagyarázza azt, hogy akkor ez volt AZ ESEMÉNY, amit mindenki nézett, amiről mindenki beszélt és természetesen a tehetségük, a mondanivalójuk, a személyiségük miatt lettek az akkori zenészek sztárok és sokan azok még a mai napig is.

Táncdalfesztivált először 1966-ban rendezett a Magyar Televízió. A következő évtizedekben többek között olyan előadók váltak ismertté a műsornak köszönhetően, mint Kovács Kati, Katona Klári, a Hungária együttes, Koós János, Korda György, Aradszky László, Delhusa Gjon, a Neoton együttes, Szűcs Judith, Mary Zsuzsi, Soltész Rezső, Szulák Andrea, Máté Péter, Szécsi Pál, Cserháti Zsuzsa, Zorán, Ihász Gábor, Vámosi János, Záray Márta, Sárosi Katalin, Harangozó Teri.

Az első, klasszikus korszak 1966 és 1972 között volt, ezt követően 1977-ben, 1981-ben, 1986-ban, 1988-ban, 1992-ben, 1993-ban, végül 1994-ben is rendeztek ilyen versenyt. Hasonló, de kisebb, egyfordulós dalverseny volt a Magyar Rádióban a Tessék választani! és a Made in Hungary.

Ki mennyire emlékszik pontosan a fellépőkre, a dalokra, a nyertesekre? A tesztet kitöltve kiderül!

Kapcsolódó
Fillér, Skála Kópé, táncdalfesztivál: emlékszel még rájuk?
Számtalan olyan dolog volt a közelmúltban, amire mi még jól emlékszünk, de gyermekeink már nem. Ezekből szemezgetünk tesztünkben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik