Aranysakál családot lőttek ki Újszentivánon

Anya és öt kölyke volt az áldozat.

Egy délalföldi vadász nem mindennapi sikerről számolt be az Agro Jager News oldalnak.

Csongrád-Csanád vármegyében, Kiss Gábor,  a Dél-Tiszai Vadásztársaság területén aranysakálokra vadászott. A vadász korábban nem járt sikerrel, másfél-két hónapig sakálhangot is alig hallott a környéken.

Kiss Gábor két kukoricatábla közötti búzatarlóra telepedett a szürkületben, és a cserkelést siker koronázta. Háromnegyed tíz körül sakálhang hangzott közelről, a vadász éjjellátóval körbenézett, és körülbelül kétszáz méterre két sakált pillantott meg a lencsében.

Torokból nyúlsírást imitáltam, mire felém indultak. Felemeltem a puskát a lőboton, lámpa fel és majd leejtettem a fegyvert: szempárok mindenfelé, öt-hat sakál tartott felém futva… Sakálroham… Hirtelen azt sem tudtam, melyikre célozzak. Egy keresztbe fordult, lőttem kilencven méterről, hallottam a becsapódást, a többi szétszóródott. Egy megállt a kukorica szélén, de a lövés pillanatában beugrott

– mesélte a vadász a portálnak.

Kiss Gábor

Innentől kezdve körülbelül tíz percenként magányos sakálhang, majd pár percre rá az újabb sakál is terítékre került. Egy óra alatt tizenegy lövésből hat halálosnak bizonyult.

Az első lövéssel a szukát sikerült elejteni, ezért a kölykök nem mentek messze. Mikor a vadász összeszedte az aranysakálokat, csodálkozva állapította meg, hogy az ürülékük szilvamaggal volt tele.

Kapcsolódó
Halomra lőtték a vaddisznókat a külföldi vendégvadászok Somogyban
Az állatok gyérítése fontos a vadkármegelőzés miatt.