Mozaik

Félmilliárd forintból felépítették a Berek Látogatóközpontot Buzsákon

MTI/Katona Tibor
MTI/Katona Tibor
A helyi termálfürdőt is fejleszteni szeretnék majd.

Az épületben több interaktív kiállítóhely mutatja be a Nagyberek növény- és állatvilágát, illetve Buzsák népművészetét, de helyet kapott benne egy színházterem is, amely alkalmas közösségi rendezvények megtartására – adta hírül az MTI.

Az átadóünnepségen Latorcai Csaba, a Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormány azért támogatta több mint félmilliárd forinttal a helyiek törekvéseit, hogy minél többen megismerjék Buzsák világhírű népi és népművészeti hagyományait és természet adta értékeit. Az államtitkár jelezte, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a következő években is a település további gyarapodását segítő beruházásokat terveznek. Példaként említette a helyi termálfürdő fejlesztését, amihez szintén uniós források felhasználását tervezik.

MTI/Katona Tibor

A cél az, hogy a buzsáki fürdőt Zalakaros és Kehidakustány szintjére kell emelni, mert termálvize arra predesztinálja.

MTI/Katona Tibor

Kara Lajos független polgármester elmondta, hogy a 2017-ben elnyert pénz nem volt elég a projekt befejezéséhez, ezért kiegészítő támogatásra volt szükségük, illetve csökkentett műszaki tartalommal valósult meg a létesítmény. Úgy vélte, az egész évben működő buzsáki Csisztafürdő mellett a visszaépített kisvasút, a készülő kerékpárút és most már a látogatóközpont is vonzóvá teheti a települést.

Kapcsolódó
Új látogatóközpont létesül a Tisza-tavon
A terveket már be is mutatták.
Olvasói sztorik