Mozaik

Fiatal elefántbika érkezett a Szegedi Vadasparkba

Szegedi Vadaspark
Szegedi Vadaspark
Arun abba a korba lépett, amikor a bikák elhagyják a szülőcsapatukat.

Egy fiatal hím elefánt érkezett a fővárosból Szegedre – írta a Szegedi Vadaspark.

Újra három tagúvá vált a szegedi elefántcsapat, miután megérkezett a vadasparkba a Fővárosi Állatkertben 2017. november 8-án született Arun. A szállítás több magyar állatkert szakembereinek részvételével gond nélkül zajlott.

Arun gyorsan elhagyta a szállítókonténerét, és elfoglalta új helyét az elefántházban. Amint megszokja új helyét és társaival összeismerkedik, a látogatók is megnézhetik az ifjú elefántot.

Szegedi Vadaspark

A hatéves Arun, Angele és Assam utódja lett a legfiatalabb ázsiai elefánt Szegeden. A Vadasparkban nemzetközi fajmentő tenyészprogramok keretében az állatok természetes viselkedésének megfelelően szervezik az elefántok további sorsát.

A fiatal elefántbikákból ún. agglegény csapatok alakulnak ki – ilyen látható Szegeden 2018 óta, mikor megépült az ázsiai elefántok bemutatója. Az, hogy mennyire férnek meg egymással a bikák, leginkább a személyiségüktől függ. Ha nem férnek össze egyes egyedek, akkor a program keretén belül cserélik a csapattagokat.

Szegedi Vadaspark

A bikákra jellemző lehet az agresszív viselkedés, a vetélkedés, ezért a szakemberek arra törekednek, hogy eltérő erejű egyedek legyenek, így egyértelmű rangsor alakulhat ki köztük.

A szegedi csapatban jelenleg Arun a legfiatalabb a nyugodt természetű főnök, Shah Rukh és az utána következő Félix mögött. A gondozók abban bíznak, hogy a vendégek 1-2 héten belül már a külső kifutóban is megcsodálhatják az új jövevényt.

Kapcsolódó
Ilyen egy elefánt fogászati kezelése a Szegedi Vadasparkban
Olyannyira összeértek az állat agyarjai, hogy zavarták az elefántot az evésben is, így kiemelte közülük az ormányát, vissza viszont már nem tudta tenni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik