Mozaik

Kutyatartó mesterkurzust indít az Állatorvostudományi Egyetem

Unsplash
Unsplash
A legmagasabb szintű tudás elsajátítására van lehetőség a kutyatartással kapcsolatban az Állatorvostudományi Egyetem mesterkurzusán - írják az egyetem honlapján.

A kurzus célja, hogy az egyetem és partnerei által biztosított egyedülálló szakmai háttér segítségével a résztvevők megismerkedjenek a kutyaanatómiával, betegségekkel, viselkedészavarokkal, a megfelelő takarmányozással. Elméleti és gyakorlati tudást lehet elsajátítani a kutyatámadás megelőzésével, a harapás ellátásával, valamint az értesítendő szervekkel kapcsolatban.

Áttekinthetik a kutyakiképzési módszereket és azok pszichológiai hátterét, a kutyatartásra vonatkozó jogi rendelkezéseket, az ember- és állatvédelem összefüggéseit, emellett képesek lesznek hatékonyan és asszertíven kommunikálni a kutyatartókkal és a kutyát nem tartókkal egyaránt.

A „One Health” (Egy Egészség) megközelítés alapján a képzés fókusza a jól szocializált kutyák és a jogkövető, hozzáértő gazdik együttműködésén van.

A kutyatartó mesterkurzus gyakorlati képzését az ország történetében először egy rendkívüli helyen, a rendőrség kutyás kiképző központjában (ROKK) tartják, amely lehetőséget ad a szolgálati kutyázás világának megismerésén túl, a konfliktusmegelőzés és a kutyatámadások elhárítása gyakorlati fogásainak megismerésére, illetve az azok elkerülésére való felkészülésre. A résztvevők az elméleti képzésen megszerzett tudásukat fogják tudni a gyakorlati képzésen elmélyíteni konkrét esetek elemzése és izgalmas gyakorlati foglalkozások útján.

A képzés az Állatorvostudományi Egyetemmel együttműködve a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály, a Magyar Szolgálati Kutyákért Alapítvány és az Országos Polgárőr Szövetség Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi Tagozat szakmai támogatásával jött létre.

Kapcsolódó
Fegyverropogással kísért kutyavásárt tartanak Dunakeszin
Szolgálati kutya utánpótlást keresnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik