Mozaik

Régi motoros az ország legjobb kamionsofőrje

NiT Hungary
NiT Hungary
Székesfehérvári "pilóta" nyerte az „5 tengelyen-biztos kézzel!” versenyt.

A borús idő ellenére jelentős érdeklődés mellett rendezték meg az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny döntőjét a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján múlt szombaton. A családi nappal egybekötött közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny fináléjába jutott gépkocsivezetőire négyféle feladatrész várt, és bár az időjárási körülmények nem könnyítették meg a dolgukat, ez nem befolyásolta a megmérettetés színvonalát és a versenykedvet. Az idén 11. alkalommal megszervezett versenyt végül rendkívül kiélezett csatában a székesfehérvári Bocsárdi Károly nyerte meg, aki 2020-ban, a Covid évében az online verseny fődíját már begyűjtötte.

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny célja egyrészt, hogy elismerjék a munkáltató szempontjai szerint legkiválóbb magyar tehergépkocsivezetőt, másrészt, hogy ezzel az eszközzel is erősödjék a közúti közlekedés résztvevői közötti partnerség.

Szeptember 23-án szombaton tízen gurultak rajthoz a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján, hogy végre kiderüljön, ki Magyarország legjobb kamionsofőrje 2023-ban.

NiT Hungary

A szervezők tájékoztatása szerint a döntősöknek négyféle versenyfeladatot kellett sikeresen teljesíteniük. Délelőtt a vészhelyzet-elhárítási, ügyességi feladatsornál egy nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló kamionszerelvénnyel összesen 6 gyakorlati manőveren kellett túljutniuk a versenyzőknek, és a végén külön bónuszpontokért is megküzdhettek.

Délután a már fáradó versenyzők minden tartalékot mozgósították a szinkronfutamra, hogy a tizenegyedik döntő utolsó feladatát a lehető legrövidebb időn belül, és a legkevesebb hibával teljesítsék.

A díjátadón kiderült, hogy 2023-ban Bocsárdi Károly lett Magyarország legjobb kamionsofőrje. Ő régi motorosként számos alkalommal volt már döntős, sőt, 2020-ban, a Covid évében az online verseny fődíját már begyűjtötte. Most a gyakorlatban is megmutatta, mit tud: ismét elfoglalta a dobogó első helyét, így a másfél millió forintos pénzjutalmat és a félmillió forint értékű tárgynyereményt is hazavitte.

A dobogó második fokán egy másik régi versenyzőt, az immár többszörös dobogóst, Pető Györgyöt köszöntötték, aki 300.000 forint értékű tárgynyereménnyel térhetett haza. A tizenegyedik verseny harmadik dobogósa, Szabados Gábor, a 2021. év bajnoka pedig egy 200.000 forint értékű tárgynyereményt vehetett át.

NiT Hungary

Idén is két külön díj várt a döntősökre. Az egyik, „A legkiválóbb elméleti tudással rendelkező magyar kamionsofőr – 2023” díj, amelyet a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa adományozott. Ezt Bocsárdi Károlynak, az új bajnoknak adhatta át Dr. Hatala József, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a Magyar Autóklub elnöke, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnökségének tagja.

A másik különdíj, „A 2023 évi „5 tengelyen – biztos kézzel” verseny legfiatalabb döntőse” díj, amelyet pedig a Magyar Autóklub által adományozott különdíjként Sipka Gábor főtitkár-helyettes adott át a 24 esztendős Tuba Dorián Gábornak.

Kapcsolódó
Egy nő ezer arca: glettel, kertet művel, baromfit tart és kamiont vezet
Fiával vágott neki a vidéki életnek. Házat vett, felújította. A fiatal és céltudatos Bernadett állattartásban és konyhakertben gondolkodik, és nem adja fel az álmait.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik