Mozaik

Újabb pontyóriást fogtak a Balatonban

facebook/balatoni hal
facebook/balatoni hal
A csodálatos töves pontos súlya 32,5 kg volt a halőri hitelesítés során.

A 2023-as balatoni horgászszezon ötödik olyan 30 kiló feletti pontyát fogták ki, amelyet bejelentettek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek, közölte Facebook oldalán a társaság.

Káli Lajos szeptember 26-án a nyugati medence déli partján, Balatonmáriafürdő térségében csalta horogvégre a rekordlistás pontyot.

Horgásztársunk megosztotta velünk, hogy szerelékét 440 méterre húzta be, melyen egy szem 20 milliméteres halas bojlit alkalmazott pop-uppal kikönnyítve. Erőteljes, húzós kapással jelentkezett és a fárasztás megközelítőleg fél óráig tartott

– írták.

A csodálatos töves pontos súlya 32,5 kg volt a halőri hitelesítés során.

A balatoni pontyrekordot 95 cm-es hosszú és 34,05 kg-os tömegű ponttyal Kovács Krisztián tartja, aki idén áprilisban Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon fogta ki a gigahalat.

A nagy fogásoknak a következő napokban aligha lesz vége. A világ leghosszabb pontyfogó versenyét idén már 10. alkalommal rendezik meg: 2023. szeptember 29. és október 7. között 163 csapat 600 horgásza 187 órán át küzdhet a győzelemért a X. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyen. Az eseményről alábbi cikkünkben olvashatók részletek.

Kapcsolódó
1,5 milliót „foghat ki” a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny legjobbja
163 csapat 600 horgásza 187 órán át küzdhet a győzelemért.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik