Mozaik

Rengeteg hóval érkezett a Mikulás a Dunántúlon

Időkép
Időkép
Szentgotthárdon már 10, Kaposváron 12 centi hó hullott eddig, Komárom-Veszprém-Barcs vonal mentén csütörtökig 30-40 milliméter is összejöhet, a Bakonyban akár ennél is több.

A tartós havazás következtében az ország nyugati, északnyugati felén megmaradó hótakaró fog kialakulni. A Dunántúlon nagy területen hullhat 10-20 centiméternyi friss hó, de különösen a Bakonyban 20-30, néhol akár 30 centiméternél is több összejöhet csütörtök reggelig  – írta az Időkép.

A portál arról számolt be, hogy a fagypont körüli hőmérsékletben többnyire vizes, tapadó hóréteg kialakulására lehet számítani, ez alól kivételt a magasabb hegycsúcsok képezhetnek, ahol fagypont alatt marad a hőmérséklet. Emiatt a faágak a rájuk rakódó miatt könnyedén letörhetnek, ha tehetjük, inkább kerüljük a fák alatti parkolóhelyeket!

Az OMSZ jelentése szerint csütörtökre virradó éjszaka a havazás várhatóan az ország keleti tájain is egyre nagyobb területre terjed ki, miközben főként a középső és északi országrészben folytatódik, tovább gyarapítva a hótakarót.

Kapcsolódó
A szomszédban már van, ahol egyméteres a hó
Itthon egyelőre várni kell erre a mennyiségre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik